torstai 30. tammikuuta 2020

Hääinfo

Moikka!

Nyt kun itsestäni tuntuu, että olen pian kertonut häistämme lähes kaiken, on kiva saada postaustoiveita teiltä lukijoilta! Jos siis haluaisit lisätietoa jostakin hääjärjestelyihimme liittyvästä asiasta, niin laita minulle viestiä esimerkiksi kommenttikenttään, sähköpostitse tai Instagramissa!

Sainkin vastikään pyynnön kertoa tarkemmin siitä, mitä meidän hääkutsujen infokirjeessä luki. 

Itse hääkutsut löytyvät täältä, kutsujen suunnitteluvaiheesta kirjoitin tänne, ja kutsujen askartelusta tänne


Infokirjeen kirjoittaminen on kieltämättä asia, johon saimme itsekin paneutua hieman tarkemmin. Muistan innokkaasti lukeneeni muiden hääblogeista, kuinka toiset tulevat morsiamet olivat mahdollisen infokirjeen tekstin sanailleet ja muotoilleet - ja hyviä vinkkejä löysinkin!

Me halusimme pitää itse hääkutsut mahdollisimman yksinkertaisina muun muassa esteettisistä syistä, sillä täyteen tekstiä ahdettu kutsukortti ei välttämättä miellytä silmää. Halusimme kuitenkin informoida häävieraitamme jo hyvissä ajoin hääpäivämme kulusta ja joistakin toiveistamme tuon suuren päivän suhteen. Näin ollen erillinen hääkutsuun liitettävä infokirje oli nappivalinta!


Itse tekstin muotoileminen ei kuitenkaan ole välttämättä niin helppoa, kun aluksi voisi ajatella. Jos esimerkiksi haluaa pitää häät vain aikuisten kesken - kuinka siitä voisi nätisti ilmoittaa? Entä jos toivoisi häälahjaksi tavaroiden asemesta esimerkiksi häämatkatilin kartuttamista - voiko siitä sanoa korrektisti? Saako vieraille asettaa pukukoodia?

Tässä siis meidän HÄÄINFO. Olen poistanut siitä yhteystiedot, kaasojen/bestmanien nimet ja puhelinnumerot sekä tilinumeromme. Tekstin muotoilu ja kappalejaot ovat alla olevissa kuvissa muuttuneet, sillä kuvat on otettu puhelimen näytöltä tiedostosta.


Halusimme kertoa vieraillemme, että menemme valokuvaukseen heti vihkimisen jälkeen. Mielestäni tämä on mukava tietää itsekin häävieraana ollessaan. Halusimme myös ilmoittaa, ettei tuo kuvausaika tule olemaan tylsää odottelua vieraille, vaan he pääsevät minglaamaan toistensa kanssa cocktail-tilaisuudessa. Cocktail-tilaisuutta suunnittelin täällä, ja sen toteutuksesta kerroin täällä.

Tämä oli myös tapa, jolla ilmoitimme toiveestamme juhlia lähinnä aikuisten kesken, joskin lähipiirimme lapset oli myös erikseen kutsuttu juhlaan. Tällöin osoitimme kutsun ihan kirjekuoressa erikseen jokaiselle perheenjäsenelle. Toivoimme kuitenkin, että loppuillan kosteammat bileet pyhitetään ihan vain aikuisille, ja siitäkin ilmoitimme infokirjeessämme.Koska hääjuhlamme ajankohta oli keskellä kuuminta kesää, tuli meidän varautua vieraiden majoituksen suhteen hotellikiintiöllä. Tampereella on kesällä lukuisia eri tapahtumia, ja hotellihuoneet voivat ihan todella olla kortilla viikonloppuisinkin. Hotellikiintiövarauksista kirjoitin aiemmin täällä. Tämä on mukava tapa myös varmistaa se, etteivät vieraanne kuumimman hotellisesongin aikaan joudu pulittamaan tavallista suurempia summia hääviikonloppunne öistä!


Me halusimme häälahjaksi suoraan sanottuna rahaa. Emme astiastoja, yleiskoneita tai veitsisettejä. Ja näin ollen halusimme siitäkin ilmoittaa jo infokirjeessä. Halusimme tuoda esiin myös sen, että häälahja ei MISSÄÄN NIMESSÄ ole häihin osallistumisen edellytys! Muistan itsekin opiskeluaikoinani, miten hankalaa se taloudellisesti oli, kun samana kesänä oli useampia häitä - niin ihania juhlia kun ne ovatkin.

Pukukoodistakin päätimme varmuuden vuoksi mainita erikseen, vaikken usko, että se olisi ollut välttämättä tarpeellista. Uskon kaikkien vieraidemme kyllä ymmärtävän, miten häihin kannattaa pukeutua! Tuohon aikaan olin lukenut muiden blogeista kauhukertomuksia mm. verkkareissa tai farkuissa häihin pelmahtaneista sukulaisista, ja halusin varmaankin varautua ihan kaikkeen! :D Juhlien isännän pukeutuminen perinteisesti määrää juhlan pukukoodin, ja siksi mainitsimme sulhasen pukeutuvan häissämme smokkiin.

Infokirjeen lopussa oli vielä meidän yhteystietomme. Infokirje oli sitten taiteltu, ja juuttinarulla solmittu itse kutsukortin kanssa paketiksi.


Toivottavasti tästä postauksesta oli apua tuleville hääpareille infokirjeen kanssa pähkäilyyn!


Laittakaahan lisää toiveita tulemaan!

Tuleeko teille hääinfoa? Miten te olette sananne valinneet, jos toivotte häälahjaksi rahaa tai haluatte juhlia vain aikuisten kesken?


Terkuin,

Ida

1 kommentti:

  1. Kiitos ihan super hyvä:) Melkein copy-pastesin pienin muutoksin omaan käyttöön!!

    VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!