maanantai 21. tammikuuta 2019

Hääleikit - Tutustumisleikki

Meidän häissä oli joitakin perinteisiä hääleikkejä, joista ensimmäinen pidettiin heti aluksi, kun onnittelujen jälkeen vieraat olivat päässeet kuohuviinilasiensa kera istumapaikoilleen, ja olimme skoolanneet juhlan kunniaksi. Koska häissämme oli lähisuvun lisäksi paljon kavereita eri elämänvaiheilta, halusimme hauskan leikin nojalla antaa vieraillekin yleiskatsausta siitä, millaisista yhteyksistä muut vieraat olivat tulleet elämäämme.


Kaasoni Emmi ja Simon bestman Jyrki ottivat vetovastuun tutustumisleikistä. Emmi kertoi säännöt ja juonsi leikkiä, Jyrki näytti vieraille pahveilta vihjeet.

Leikin idea oli se, että hääparin näkemättä vieraille näytettiin pahville kirjoitettuna, keiden tulisi nousta paikallaan seisomaan. Meidän tuli sitten päätellä, mistä on kyse, eli mikä yhdisti seisomaan nousseita vieraita. Perinteisesti tämä leikki voisi olla hyvin yksinkertainenkin, kuten "Morsiamen sisaret", tai "Sulhasen serkut", mutta leikistä saa myös astetta haastavamman, kuten Emmi ja Jyrki meidän häissä olivat tehneet.

Vakavaa pohdintaa!
Meidän vieraillemme esitettiin mm. seuraavat:

"Sulhasen suku"
"Morsiamen suku"
"Olen saanut Simolta neuvoja"
"Ida on käskyttänyt minua"
"Olen nähnyt Simon alasti"
"Olen ollut yökylässä hääparin luona"
"Olen bilettänyt hääparin kanssa"

...ja myös muita, joita en nyt millään muista! Mutta todellakin, mielikuvitus on vain rajana!


Tuo "Olen nähnyt Simon alasti" -kohta oli melko haastava, sillä yksi siskoistani nousi myös hieman vaikeanoloisena seisomaan. Hän nauroi myöhemmin, että kyseessä oli tämä perinteinen "menin kylpyhuoneeseen, koska luulin, ettei siellä ole ketään" -tarina. Simokin kuuli tästä ensimmäistä kertaa :D


Leikki on melko lyhyt, hauska ja vieraat voivat osallistua siihen omalta paikaltaan. Tärkeää on suunnitella leikki siten, että jokainen vieras nousee ainakin kerran seisomaan ja pääsee näin osallistumaan leikkiin!

Kaikki seisoo, toivottavasti tässä ei oltu kysytty, että ketä olen käskyttänyt...

Tuleeko teidän häihinne jonkinlaista tutustumisleikkiä? Mitä mieltä yleensä olette perinteisistä "hääleikeistä"?


Terkuin,

Ida

6 kommenttia:

 1. Tosi hauskan kuuloinen leikki! Varmasti myös vieraille tosi kiva ja helppo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli meidän ystävien häissä pari vuotta sitten ja tykästyttiin siihen myös vieraana ollessa! :)

   Poista
 2. Me ollaan ajateltu tätä ihan samaa tutustumisleikiksi 😊 helppo toteuttaa ja tästä saa halutessaan tosi hauskan kun käyttää vain mielikuvitusta kysymyksissä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on helppo ja hauska, voin suositella kyllä! :)

   Poista
 3. Mun mielestä perinteiset leikit on kivoja kunhan niitä ei ole ihan liikaa. Me ollaan myös mietitty, että jonkunlainen tutustumisleikki voisi olla hyvä idea. Tuo teidän leikki kuulostaa kyllä hauskalta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään hääleikeistä, mutta totta on tuo, mitä sanoit, että liika on liikaa! Meillä oli kolme varsinaista leikkiä ja se oli kyllä maksimi! :)

   Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!