perjantai 5. lokakuuta 2018

Cocktail-tilaisuus & häät alkavat


And can you feel the love tonight? It is where we are
It's enough for this wide-eyed wanderer that we got this far


Hääkuvausten jälkeen lähdimme kohti juhlapaikkaa eli Rusthollia Näsijärven rannalle. Ajomatkalla hääautossamme soi Lauri Tähkän Morsian, sen muistan! Morsiusneitoni Alisa soitti autosta seremoniamestarille eli kaasolleni Pihlalle, että nyt olisimme tulossa...


Mutta palataanpa hetkeksi ajassa hieman taaksepäin. 

Vihkimisen jälkeen, silloin, kun me suuntasimme Arboretumiin ottamaan hääkuvia, vieraamme siirtyivät suoraan juhlapaikalle. Jo vihkimisen aikana juhlatilalla kävi kova tohina, kun cateringin lisäksi kaksi iloista ja reipasta baarimikkoamme, Ida-Maria ja Eeva, tekivät valmisteluitaan cocktail-tilaisuutta varten.


Cocktail-tilaisuudessamme vieraat saivat heti tilaan saapuessaan hakea drinkin (tai useamman) baaritiskiltä, jolle baarimikot olivat tehneet valmiiksi viidenlaisia erilaisia drinkkejä (myös alkoholittomina vastaavat maut). Näin toimittiin pullonkaulailmiön ja jonottelun estämiseksi. 

Drinkkibaarissa oli tarjolla

Cosmopolitan

Bellini

Gin & Tonic

Vodka Sling

Red Wedding

Drinkit saatuaan vieraat saivat siirtyä järvenpuoleiselle katetulle terassille, ja nauttia siellä cateringin valmistamia herkullisia cocktail-paloja, joita tarjoiltiin isoilta pyöreiltä tarjottimilta. Taustalla soi meidän ennalta tekemä Spotifyn cocktail-tilaisuus -soittolista, joka koostui rakkausaiheisista kappaleista.Cocktail-paloina oli tarjolla

Kylmäsavuhaukea, saaristolaisleipää, marinoitua fenkolia

Chorizomousseja ja patonkia

Raparperi-mansikkabrita


Itse emme tietenkään päässeet osallistumaan cocktail-tilaisuuteen, mutta kuulin vierailta, että aika kului kuin siivillä, ja vieraat tutustuivat toisiinsa. Juuri niin kuin toivoimmekin - mahtavaa!


...Kun saavuimme juhlapaikalle, oli bestman Pauli meitä vastassa parkkipaikalla. Laskeuduimme harsoin ja viherköynnöksin koristelemaamme ulkoportaikkoa alas rantaan ja edelleen terassille vieraidemme luokse. Saimme mahtavat aplodit - ja sulhaspojaltamme kukan <3 


Seuraavaksi siirryimme sisään juhlatilaan, ja asetuimme vanhempiemme kanssa riviin valmiina toivottamaan kaikki vieraamme henkilökohtaisesti tervetulleiksi. Vieraat tulivat halaamaan ja onnittelemaan meitä ja oli kiva vaihtaa muutama sananen ihan kaikkien kanssa! Vieraat saivat tarjoilijalta onnittelumaljat ja pääsivät sitten siirtymään pöytiin omille paikoilleen. Ensimmäisinä pöytiin ehtineet pääsivät jo hieman tutustumaan printteihin, joita oli jokaisen lautaselle katettu, mm. tietovisaan, hääbingoon, illan ohjelmaan sekä häämenuun.


Kun kaikki olivat löytäneet omat paikkansa ja päässeet istuutumaan, siirtyi isäni mikrofonin eteen. Hän toivotti kaikki tervetulleiksi ja kohotti onnittelumaljat meidän kunniaksemme. Maljojen jälkeen isäni piti perinteisen morsiamen isän puheen, jossa hän kertoi meidän luonteenpiirteistämme, muistojaan Simon ensitapaamisesta ja siitä, mitä kaikkea olemme parina jo kokeneet.


Hääjuhlamme ns. alkujuhlallisuudet päätti morsiusneitojeni piano-laulu-esitys Elton Johnin kappaleella Can you feel the love tonight.And can you feel the love tonight? How it's laid to rest
It's enough to make kings and vagabonds believe the very bestTerkuin,

Ida

p.s. Tuleeko teille cocktail-tilaisuutta? Millä eri tavoin teidän häissä on pyritty minimoimaan kaikki odottelu ja jonottaminen? :)

kuvat: Anni Maria Photography

6 kommenttia:

 1. Meille ei tule cocktailtilaisuutta, vaan otetaan first look -kuvat ennen vihkimistä ja lisää potretteja juhlapaikalla juhlan lomassa, lähempänä auringonlaskua. Näin ei tulisi sellaista pelkkää hääparin odottelua. Hienoa kuitenkin kuulla, että teidän häissänne cocktailtilaisuus oli oikein onnistunut.

  VastaaPoista
 2. Tuo on myös hyvä, ja varmasti myös edullisempi vaihtoehto! :) Vieraat varmasti arvostavat sitä, että turhaa odottelua ei ohjelmassa ole! Olisi kyllä ollut huippua osallistua itsekin cocktail-tilaisuuteen, joissain häissä on niinkin järjestetty.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aivan täydelliseltä tuo drinkki- ja coctailpalatarjonta, Unelmahäissäni meillä ehdottomasti olisi coctail-tilaisuus juhlan kärkeen ihan vain sen juhlavuuden vuoksi. Todellisuudessa budjetti ei anna periksi, joten siirrymme perinteisesti suoraan pienten esipuheiden jälkeen ruokailuun, kunhan saadaan joukko kasaan juhlapaikalle. Meillä potretit otetaan jo ennen vihkimistä, joten odottelua ei pitäisi tulla :)

  VastaaPoista
 4. Tuo kuvaus ennen vihkimistä on kyllä passeli valinta silloin, kun ei ole tarkoitus järjestää vieraille viihdykettä odotteluajalle. Ja jotta suunniteltu budjetti pitäisi, täytyy priorisoida ne omat must-have -jutut yli muiden. Meillä ei ollut mitään suunniteltua budjettia - ja loppusumma oli kyllä suurempi, kuin olisin uskonut!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköksiä cocktail-paloja teillä on ollut 😊 itse ajattelin kysyä meidän cateringiltä, että kuinka paljon moisista tulisi lisähintaa ja jos summa ei ole suuri niin jotkut pienet syötävät olisi kiva juomien ohelle sillä välin kun olemme itse valokuvauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä cocktail-tarjoilu maksoi muistaakseni 5-6 €/hlö. Nuo cocktail-palat olivat todella herkullisia ja todellakin hintansa arvoisia. Vihkiminen kun oli jo klo 12 ja monet olivat luultavasti syöneet aamulla vain aamupalan, joten riittävän ruokaisat cocktail-palat, joita sai ottaa niin monta, kun halusi, tulivat varmasti tarpeeseen :)

   Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!