keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Hääaatto

Moikka!

Häiden aattona, perjantaina 6.7., herätyskello soi klo 8.00. Päivä oli pyhitetty juhlapaikan koristelulle, ja tekemistä oli hurja määrä luvassa! Heti herättyämme haimme ulkovarastosta juhlakukat.fi -sivustolta tilatut kukat ja viheroksat ja aloimme tehdä niistä kimppuja kirkon koristeiksi. Niistä tuli ihanat ja kerron piakkoin ihan omassa postauksessaan siitä, miten suunnittelimme kirkkokukat niin, että ne toimivat kätevästi myös juhlapaikan kukkina vihkimisen jälkeen! Pakkasimme kimput isoihin sankoihin.

Kirkkokimppujen tekoa - vähän väsyttää!

Olimme jo kaksi päivää edeltävästi siirtäneet kaikki hääkoristeet peräkärryyn valmiina juhlapaikalle siirrettäviksi. Kimppujen kasaamisen jälkeen pakkasimme loput tavarat autoon ja suuntasimme juhlapaikalle Simon vanhempien kanssa. Pääsimme klo 10 koristelemaan juhlatilaa (3 tuntia etuajassa sovittuun - jes!). Pian paikalle alkoi saapua myös muuta häätiimiä. 

Koristelussa riitti kyllä hommaa aika paljon. Erityisen aikaavievää oli kattokoristeiden kiinnittäminen: laitoimme niittipyssyllä hallaharsoa ruokailutilojen kattoon, ja joidenkin harsojen alle laitoimme lisäksi valoköynnöstä. Tanssilattian kattoon Simo laittoin siskonsa kanssa aivan ihanat harsokoristeet ja kaasot lisäsivät siihen paperilyhtyjä. Valosarjoja laitettiin tilojen reunoja koristamaan ja tilojen nurkkiin vietiin spottilamppuja seiniin valoyksityiskohtia luomaan.

Vinkki: varaa kattausmateriaaleja useampikin kuin yksi vararulla...

Kattausyksityiskohdat olivat myös työläitä, ja siskoni ottivat tuon tehtäväkseen. Kattauksessa erittäin olellinen juuttinaru kuitenkin loppui yllättäen kesken kaiken, ja Emmi-kaaso koukkasi Sinooperista sitä lisää hakemaan - MUTTA SE OLI LOPPUNUT! Googlettelun ja lievän hyperventilaation jälkeen löysin HongKongista hyvin samannäköistä juuttinarua, ja Emmi lähti seuraavaksi sinne. Pian päästiinkin jatkamaan kattauksen parissa - huh! 

Kattausta puolivalmiina

Drinkkibaarin valmisteluihin kuului mm. juomien kylmään siirtäminen sekä drinkkien hedelmien pilkkominen ja baaritiskin koristelu. Karkkibuffet kasattiin ja koristeltiin, samoin lasten leikkipaikka. Kokosimme valokuvajanan suunnitelmani mukaisesti. Anoppi teki ihania rengaskukkakoristeita. Wc:tkin upgradettiin paperikoristein ja koristeoksin ja sinne asetettiin selviytymispakkaukset.

Alisa etsimässä eucalyptuksesta sopivia pikkuoksia kattaukseen

Halusimme koristella myös ulkotiloja, ja terassille kiinnitettiinkin ensin harsoa sisätilojen tapaan laskostettuna valokatteen päälle. Mielestäni (ja etenkään äitini mielestä) se ei näyttänyt kuitenkaan hyvältä, ja se purettiin. Lopulta terassille keksittiin todella kiva, toisenlainen, harsokoristelu. Juhlatilalle johtavaan ulkoportaikon kaiteet koristeltiin harsolla ja tekoköynnöksillä. Tienvarsikyltti sekä meidän nimikylttimme kiinnitettiin paikoilleen.

Kaasoni Pihlan kanssa ulkotiloja koristelemassa...

Välillä aina joku tuli kysymään minulta, että joko jännittää? Tekemistä oli niin paljon, että rehellisesti en jännittänyt tippaakaan seuraavaa päivää siinä tohinassa!

Valokuvajanan fiksausta...

Onneksi meitä oli iso porukka juhlatilaa koristelemassa! Välillä haettiin pizzaa ja juotiin kahvia ja syötiin tulevan anopin leipomaa raparperipiirakkaa - ja sitten taas jatkettiin. Ihan supermahtavaa, että meillä on tällainen lähipiiri, joka oli meitä auttamassa - olemme niiiin kiitollisia!

Lopulta, klo 21 jälkeen, alettiin olla vihdoin koristeluiden suhteen valmiita bändin vielä roudatessa viimeisiä soittokamojaan paikalle. Bändin kolmivaihekaapelin pistoke oli juhlatilan aivan toisessa päässä bändin esiintymistilaan nähden, ja jotta se ei tökerösti kulkenut lattiaa pitkin, teipattiin se kulkemaan seinän vierustaa ja kynnyksiä pitkin. Olin jo poistumassa paikalta, kun huomasin, että teippi oli tummaa lattiaa vasten kirkkaan valkoista, ja riensin vielä paikalle. Kiitän kaikkia läsnäolleita kärsivällisyydestä, kun aloin repiä sitä irti ja korvata kirkkaanvärisellä teipillä. Kävin asiasta lyhyen keskustelun siskoni miehen kanssa, josta kirjoitin edellisessä postauksessa. :'D

Juhlatila näytti lopulta aivan ihanalta. En olisi uskonut, miten paljon sen ilme muuttui. Se oli unelmien täyttymys! Koristeista puuttui vielä pöytien viherköynnökset, jotka floristi tulisi vasta hääaamuna asettelemaan paikoilleen, mutta muuten kaikki oli valmista.

My favourite spot!

Kun lähdimme juhlatilalta, Simo suuntasi bestmanien kanssa meille kotiin saunomaan ja viettämään viimeistä iltaa poikamiehenä. Itse lähdin Alisa-siskoni aka morsiusneitoni kanssa ensin Amarilloon nauttimaan touhukkaan päivän päätteeksi illallista ja sitten hotelli Ilvekseen pehmeisiin hotellilakanoihin yöpymään. Uskoin, että tulisin nukkumaan kuin tukki - niin väsynyt olin! 

Vaan kuinkas sitten kävikään... Vaikka koko päivänä ei vielä jännittänyt, kun hotellihuoneen valot sammutettiin, alkoi päässä pyöriä ajatuksia: Onhan kaikki nyt varmasti kunnossa? Onko se kauan odotettu päivä todellakin huomenna? Saakohan Simo nukuttua? Miksen jo nuku, vaikka olin niin väsynyt? Jne jne. Lopulta kuitenkin nukahdin, mutta heräilin vielä yöllä muutaman kerran, kunnes herätyskello aamulla soi...


Jatkoa seuraa... ;)

Terkuin,

Ida

p.s. Teen oman postauksen myöhemmin juhlatilan koristelusta ennen-jälkeen -kuvin!

Minkälaisia häiden aattoja te muut olette viettäneet?
Millainen aikataulu teillä on hääaattona luvassa?

8 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo harso- ja valoyhdistelmät!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Harsot ja valot tekee kyllä juhlapaikalle kun juhlapaikalle aikamoisen ”kasvojenkohotuksen”. Meidän ei ollut tarkoitus laittaa harsoja, mutta sain idean muista hääblogeista ja sitten siitä tulikin must-have! :)

      Poista
  2. Huh, teillä on ollut vähän hommaa koristeluissa!:D Ihania yksityiskohtia olette kyllä saaneet aikaan ja etenkin nuo tanssilattian harsot valojen ja paperilyhtyjen kera on kyllä tosi upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommaa kyllä oli ihan älyttömästi, ja oltais siellä varmaan vieläkin ilman meidän isoa häätiimiä! <3 :D Kiitos, mekin oltiin tosi tyytyväisiä! :) oli vaivansa arvoista!

      Poista
  3. Vau, teidän juhlapaikka on kyllä ollut upean näköinen! :)

    VastaaPoista
  4. Moi ja onnea häiden johdosta! Olin tosi iloinen kun löysin blogisi, meillä on nimittäin sama juhlapaikka ensi kesänä! :) Kuinka monta häävierasta teillä lopulta oli? Haluaisin myös kuulla mielipiteesi erityisesti pitopalveusta! Pitopalvelun ravintola on tuttu Tampereelta, mutta juhlapaikan yhteistyökumppanihan vaihtui viime talvena yllättäen. Erityisesti kiinnostaisi kuulla, kuinka olitte toimineet yöpalan kanssa (jos teillä sellaista oli). Olitteko ottaneet yöpalan pitopalvelun kautta vai kattaneet jotain omaa? Entä saitteko ottaa ylijääneet ruuat juhlan jälkeen kotiin? Useissa pitopalveluissa tämä on ilmeisesti sallittua.

    Innolla odotan kuvia juhlistanne! Onnea vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos paljon! Kiva, jos blogista on apua häiden suunnittelussa! :)

      Meillä oli n. 100 vierasta. Pitopalvelu oli aivan loistava - yksi häiden parhaista asioista - myös vieraat ylistivät sitä! Ja me ollaan aika kulinaristeja, että ei ihan perusruokaan oltaisi tyydytty ;)

      Me otimme pitopalvelulta yöpalan, ja se oli home-made lihiksiä/vihiksiä, jotka sai itse tuunata erilaisilla täytteillä. Ylijäämäruokia ei saa pitää, koska se lukee laissa - ikävä kyllä! Jotkut pitopalvelut voivat tätä pykälää uhmata, mutta Kattilan Juhlat ei.

      Saa kysellä jatkossakin, jos herää uusia kysymyksiä :)

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!