lauantai 27. tammikuuta 2018

Hääkutsut - askarteluilta!

Moikka!


20.1. kutsuttiin kynnelle kykenevät kaasot ja morsiusneidot koolle hyvän ruuan, juoman ja askartelun merkeissä. Missiona oli hääkutsut! Hääkutsujen suunnittelusta ja ideoinnista kirjoitin aiemmin täällä. Ideoin ja suunnittelin itse kutsukortit Vistaprintin nettisivuilla.
Kun sain ne postista, ne olivat kenties vieläkin ihanammat, mitä olin ajatellut!


En siis halunnut askarrella kutsuja alusta asti itse, mutta ajatus siitä, että kutsuihin saisi mukaan jollakin lailla ripauksen häiden teemaa, houkutteli. Häissämme yhtenä oleellisena elementtinä tulee olemaan vihreys ja vehreys ja erityisesti suosikkikasvini eucalyptus.

S lupasi hoitaa askartelujoukkojen huollon, ja kokkailikin meille ihanan illalliseen alkuruokineen ja viineineen.


Kiireisen morsiamen sydäntä lämmitti se, että kaasoni Ida-Maria oli käynyt etukäteen hankkimassa juuttinarua kutsuihin askarteluliikkeestä ideakuvani perusteella <3

Porukalla homma hoitui todella ripeästi ja tehokkaasti! Yksi leikkeli eucalyptuksesta sopivia oksia, toinen kirjoitti kirjekuoriin osoitteita, kolmas taitteli hääinfoja, neljäs solmi juuttinarua, viides täytti kirjekuoret ja kuudes hoiti tietoteknistä puolta. Ja sulhanen siis piti meidät koko ajan tyytyväisenä ruualla ja juomalla! Alkuun skoolattiin kuohuviinillä ja alkuruuaksi oli tomaatti-mozzarella-basilika -bruchettaa, pääruuaksi sai valita pastaa kantarelli- tai tomaatti-chorizo-makkara -kastikkeella. Jälkiruuaksi syötiin karkkia ja jäätelöä.


Askartelukammoisenakin on pakko myöntää, että porukalla askartelu oli oikeasti kivaa ja apurit olivat vähintäänkin yhtä hyviä toteuttamaan visiotani, kun itse olisin!
Delegointi siis oikeasti kannattaa! Kaasot totesivatkin, että yhdelle tässä olisi kyllä ollut aika iso homma...

Hieman saimme alulle jo hääkarkkipuoltakin, mutta sille täytynee varata vielä ihan oma iltansa myöhemmin! Kaasoni Pihla on selkeästi askartelu-orientoitunein meistä, ja monesti hän on keksinyt käytännön toteutustavan jollekin idealle, jonka olen bongannut esim. Pinterestistä. Nytkin hääkarkki-idealleni hän keksi saman tien näppärän toteutuksen. Huippua!

Kutsut (noin 50 kappaletta) saatiin siis valmiiksi yhdessä illassa, ja seuraavalla viikolla ne pääsivätkin jo postiin! Teimme myös meille itsellemme muistoksi yhden kutsun, josta pääsin myös seurailemaan, miten eucalyptus voi oltuaan muutaman päivän ilman vettä kirjekuoren sisässä... no problem!

En ihan vielä paljasta, millaiset kutsut meille lopulta tuli, jotta jokainen vieraamme myös ulkomailla on varmasti saanut omansa ennen sitä.

Siitä siis tulossa myöhemmin lisää :)


 Onko muilla ollut hääkutsujen askarteluiltamia, vai oletteko hoitaneet homman ihan itse? Onko joku tilannut kutsut täysin valmiina jostakin? :)

Terkuin,

Ida

8 kommenttia:

 1. Tuollaiset askarteluiltamat on kyllä paitsi mukavia niin myös tehokkaita. Kaverini häitä varten pidimme yhdet iltamat ja saimme melkein kaikki kutsut kerralla valmiiksi. Omat hääkutsut aion luultavasti askarrella itse, mutta ainakin joitain hääaskarteluja tullaan varmasti tekemään myös yhdessä ystävien kanssa. Kovin tarkkoja suunnitelmia näiden asioiden suhteen ei kylläkään vielä ole, sillä olen vasta aloittelemassa koko hääsuunnitteluprojektia. Mun suunnitelmia voi seurata osoitteessa tyttotahtoo.blogspot.fi, jos kiinnostaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentistasi ja tsemppiä hääsuunnitteluprojektiisi! Hääsuunnittelusss on varmasti hyötyä siitä, että on ollut mukana järjestämässä jonkun toisen häitä aiemmin! Minä en ole koskaan ollut järjestelemässä kenenkään häitä aiemmin!
   Käyn ehdottomasti tutustumassa blogiisi :)

   Poista
 2. Onpas teillä ollut ihanat tarjoilut! :) Odotan innolla kuvia valmiista kutsuista.

  Mäkin olen ihan viime aikoina hurahtanut tuohon eucalyptukseen. Mietin parhaillaan, miten saisin sen sievästi ujutettua osaksi meidän teemaa ja etenkin kattausta... Täytyy ehkä tehdä koekattaus jo nyt, että asiaa pystyy testaamaan! Teitkö muuten hintavertailua siitä, missä myydään edullisimmin eucalyptusta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sulhanen on kyllä innokas ja tosi taitava kokkailija!
   Tuo eucalyptus on niin ihana kasvi, ja sen värikin on sellainen pehmeän utuinen vihreä. Meillä eucalyptusta varmaan tulee olemaan vähän kaikkialla! Hintavertailua en vielä tehnyt, sillä tarvitsin kutsuja varten vain yhden puntin ja tilasin sen juhlakukat.fi -sivustolta. Juhlapaikkaan suurin osa eucalyptuksista tulee somistavan kukkakaupan kautta mutta ajattelin tilata vielä lisäksi ylimääräisiä oksia esim. valokuvataulun ja paikkakorttien koristeiksi ja tätä varten vertailua kannattanee tehdä! :)

   Poista
  2. Hei kerrohan kokemuksia tuosta juhlakukat.fi palvelusta, mua kiinnostelis, oon heidän sivujaan kattellut että hinnat on aika ok. Miten homma käytännössä hoitui? :)

   Poista
  3. Hei!
   Aikomuksenani oli kirjoittaa tästä ihan oma postaus! Kokemus oli tosi hyvä!

   Poista
 3. Mahtavaa, jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Olisinpa ollut teidän askarteluillassa, mitkä tarjoilut! <3

  Meillä ei ole vielä ollut askartelua, ja kaasotapaamisia vain kaksi. En oikein tiedä tuleeko askartelua ollenkaan, vaikka yksi juttu on kyllä mielessä...

  VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!