torstai 2. helmikuuta 2017

Valokuvaus ja videokuvaus häissä

Moikka!

Tällä viikolla olen vuoropäivinä päivystänyt iltoja ja sitten ollut vapaalla. Kummallinen yhdistelmä stressiä ja rentoutumista on siis viikko sisältänyt, ja täytyy sanoa, ettei tällainen työtahti välttämättä ole epäsäännöllisyydessään itselleni se optimaalisin!

Tällainen odotti, kun yöllä saavuin kotiin töistä ja raahauduin iltapesulle <3
Mutta ihanaa on toki tämä vapaa-aika, jonka voi käyttää sohvalla peiton alla häähuumassa <3

Nyt olen miettinyt ahkerasti häiden kuvaamisasioita.

Valokuvat ja videot ovat itselleni todella tärkeitä. Rakastan katsella valokuvia, ja muistella niitä hetkiä, jolloin ne on otettu. Otan jatkuvasti kuvia puhelimellani - en annoksistani tai asukokonaisuuksistani tai selfieitä - vaan hassuista arkisista hetkistä, eli lähinnä A:sta ja Simosta, jotka on kyllä sellainen parivaljakko, että alta pois!

Simo taas ei välitä valokuvista lainkaan. Hän haluaa elää hetkessä, nauttia sillä hetkellä käsillä olevista asioista, ja sitten suoraan häntä lainatakseni: "Antaa ajan kullata muistot."
Ihana ajatus - mutten voisi olla enemmän eri mieltä! :D

Koska valokuvat ja videot ovat itselleni niin tärkeitä, haluan häissä panostaa niihin. Itse asiassa merkittävä osa hääbudjetista tuleekin menemään hääkuvaajiin. Itselleen tärkeisiin asioihin kuitenkin tuleekin mielestäni kohdistaa enemmän resursseja!

Häihimme tulee siis ainakin

1. Dokumentaarinen häävalokuvaaja (potretit myös?)
2. Häävideokuvaaja

On siis vielä harkinnassa, tuleeko hääpotrettien kuvaus vielä kolmannen kuvaajan toimesta, vai ottaisiko dokumentaarinen kuvaaja myös potrettikuvat.

Aivan älyttömän taitavan häävideokuvaajan olen jo löytänyt, ja kerron asiasta lisää, kun saan virallisen varausvahvistuksen häneltä. :)

Mutta valokuvaajien suhteen olen vielä epävarma.
Olen vertaillut lukemattomia valokuvaajia portfolioidensa perusteella netissä. Hääpotrettien suhteen haluan kuviin tietynlaista tunnelmaa, jota en oikein osaa selittää, mutta joillakin valokuvaajilla sitä on ja toisilla taas ei. Se, mitä haen, on tietynlainen yhdistelmä oikeanlaista silmää kuvauspaikalle, hääparin ohjausta sopiviin asentoihin ja kuvakulmiin, valonkäyttöä ja kuvankäsittelyä. Oikeasti en tiedä ammattivalokuvauksesta mitään, mutta näin maallikkona selitettynä.

Joillakin kuvaajilla on selkeästi dokumentaarinen kuvaus hyvin hallinnassa (ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hienoja kuvakulmia, tunnelma välittyy), mutta potrettien suhteen en taas ole aivan samoilla linjoilla.


Hyväksi  kokemiani vinkkejä hyvän hääkuvaajan etsintään:

 Valokuvaajat.fi -sivuston kautta voi tehdä tarjouspyynnön, johon useampi valokuvaaja voi vastata. Itse olen saanut tämän kautta jo muutaman ihan varteenotettavan tarjouksen.
 Googlettamalla hääkuvaajien nettisivuja pääsee katsomaan heidän portfolioitaan, joista saa hyvin käsitystä kuvaustyylistä
 Vuosittain palkitaan parhaita hääkuvaajia, muista tsekata heidänkin nettisivunsa! Todistetusti hyvää tulosta ;)
♥  Jos ystäväsi hääkuvat olivat i-h-a-n-i-a, selvitä kuvaaja!


Terkuin,

Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen mielelläni kommenttisi!