tiistai 17. syyskuuta 2019

Häiden yksityiskohdat


Itse panen merkille ja arvostan häävieraana niitä suuresti, nimittäin hääjuhlan pieniä tarkkaan harkittuja yksityiskohtia. Ne ovat hääjuhlassa kuin piste iin päällä - eivät välttämättömyyksiä, mutta antavat kuvan siitä, että kaikkea pieniäkin juttuja myöten on mietitty etukäteen! Ja kaikkihan eivät toki niitä arvosta - jotkut haluavat panostaa häiden isompiin elementteihin, ja ns. jättää kaiken piiperryksen pois. Mutta vaikken muuten ole mikään askartelijatyyppi, enkä edes kovin pikkutarkka ja esimerkiksi kotini sisustuksessa hyvinkin pelkistetyn kannalla, omiin häihini halusin paljon nimenomaan näitä pieniä ihania yksityiskohtia.

Kattaus


Visio häiden kattauksesta oli yksi selkeimmistä asioista, joka mieleeni tuli, kun hääpäivämme oli lyöty lukkoon. Mielestäni kattaus myös ainakin isoissa, yhtenäisissä juhlatiloissa, määrittää pitkältä koko häiden väriteemaa ja tyyliä. Näin mielessäni pitkät pöydät, joita pitkin kulkee runsaat viherköynnökset, lisäksi paljon lasisia ja kullanvärisiä yksityiskohtia. 


Juuri hääkattaus oli meillä täynnä erilaisia yksityiskohtia: hääkarkit kultakääreissään ja niihin liitetyt häämietelauseet, vieraiden paikkakortit kultareunuksineen, lautasille asetetut hääprintit juuttinaruilla solmittuna ja häiden teemakasvin, eukalyptuksen, oksat niiden koristeena. Morsiusparin kuohuviinilaseissa oli lisäksi eukalyptuskoristeet niinikään juuttinarulla kiinnitettyinä. Kaikki kattauksesta löytyy täältä.

Koristelut


Hääpaikan ja myös kirkon koristelussa panostimme myös yksityiskohtiin. Teemavärimme: valkoinen, kulta ja luonnon vihreä, toistuivat lähes kaikkialla. Kuvallamme varustetut kirkko-ohjelmat jaettiin kullatusta korista kaikille vieraille samoin kun saippuakuplat, jotka oli koristeltu kultaisin rusettinauhoin. Kirkossa sidoimme harsokukista ja valkoisista ruusuista tehdyt kimput penkkien päätyihin.


Juhlapaikalla koristelimme lähes kaiken paitsi lattian. Koska juhlatila oli ulkoa ns. kunnostusta vailla, halusimme koristella runsaasti myös ulkotiloja. Ennen - jälkeen -kuvia juhlatilasta löytyy täältä. Koristeluprosessista kerroin taas enemmän täällä.


Cocktail-baari


Cocktail-baari oli myös yksi asioista, johon halusimme panostaa. Etenkin sulhanen tykkää hifistellä drinkeillä ja on myös toiminut itse amatööribaarimikkona useammissa eri tilaisuuksissa. Välillä myös topless... Häissämme sai siis viinin, oluen, siiderin, lonkeron ja joidenkin shottien lisäksi baarimikkojen tekemiä drinkkejä. Drinkit olimme suunnitelleen etukäteen siten, että valittavana oli viisi erilaista drinkkiä, ja niistä myös alkoholittomat versiot. Drinkkimenut oli tehty samalla teemalla häiden muiden printtien kanssa ja kehystetty baaritiskille. Drinkkibaarista ja häiden cocktail-tilaisuudesta kirjoitin enemmän täällä.



Hääbingo ja häätietovisa


Hääohjelmaamme kuului mm. hääbingo sekä tietovisa morsiusparista. Hääbingoon laitoimme myös vieraita osallistavia kohtia, mm. "morsiamen täti kreisibailaa", koska satavarmaa oli, että tämä tulee jossain vaiheessa juhlaa tapahtumaan! :D Hääbingon voittajalle lupasimme luonamme kolmen ruokalajin illallisen. Ja itseasiassa juuri tämä kreisibailaava tätini sen voitti! Pitääpä muuten pistää kutsua menemään ASAP!


Teetimme hääteemaan sopivat printit, joista toisessa oli hääbingo/kääntöpuolella tietovisakysymykset ja toisessa oli hääohjelma/illallismenu. Hääprinteistä kerroin enemmän täällä.

Häätietovisaa sai täyttää pöytäryhmittäin haluamassaan tahdissa, kunnes tuli sulhasen puheen vuoro. Sulhanen kävi tuon puheensa aikana läpi myös oikeat vastaukset. Voitto meni oikeutetusti kaasojen ja bestmanien pöytään ja palkinnoksi jaettiin euro-arpoja! Ainakin kaasoni Emmi sai (pienehkön) voiton! :D

Hääonnenpyörä


Hääonnenpyörä oli meillä hauska extra, jonka Simo keksi askarrella tarpeettomiksi jääneistä rakennustarvikkeista. Onnenpyörä sijaitsi baaritiskin lähellä, ja sitä sai koska vain käydä pyörittämässä. Sektoreilla oli sitten erilaisia hauskoja ja vieraita tutummaksi toisilleen tekeviä tehtäviä, kuten "nosta malja haluamasi seurueen kanssa" tai "kerro joku muisto hääparista". Lisäksi oli mm. sektori "hääpari pussaa!".



Lahjapöytä


Lahjapöytämme sijaitsi heti ulko-oven läheisyydessä. Olimme toivoneet häälahjaksi ennen kaikkea kerrytystä häämatkatilillemme, mutta joillekin konkreettisen lahjan tuominen on mieluisampaa, ja lahjapöytä toki piti olla! Lahjapöydällä oli nimillämme varustettu kullanväriseksi kehyksiltään maalattu liitutaulu ja lisäksi pöydälle oli aseteltu teemavärissä Love-konfettia.


Vieraskirja


Vieraskirja oli lahjapöydällä, ja myös sen kannessa oli teemaväreistämme kultaa. Oli hyvä idea jättää vieraskirja paikoilleen aina häiden loppuun asti, sillä erityisesti aamuyön tunteina, tutisevammalla käsialalla kirjoitetut elämänohjeet ovat hauskuuttaneet meitä jälkikäteen!


WC-tilojen selviytymispakkaukset


Sekä naisten että miesten wc-tilat koristeltiin niinikään teeman mukaisesti ja runsain koristein. Lisäksi niihin sijoitettiin ns. selvitymispakkaukset, jotka sisälsivät kaikkea sukkahousuista hiuslakkaan, deodoranttiin, meikkeihin, kosteuspyyhkeisiin ja miesten puolella sulhaseni vakaasta tahdosta johtuen - nuuskabuffettiin. Tämä on joku äijien inside-juttu, koska Simo ei kyllä käytä nuuskaa...ainakaan säännöllisesti...ainakaan tietääkseni :D



Karkkibuffet


Karkkibuffettia olimme valmistelleet kaasojen kanssa jo etukäteen koristelemalla anopilta saaduilla pitsinauhoilla IKEA:sta ostettuja kannellisia lasipurkkeja. Halusin tietysti nimetä karkkibuffetin eri tarjottavat siirappisilla häänimillä! Karkkibuffetin visuaalinen ilme sidottiin muuhun koristeluun lahjapöydässäkin esiintyneillä kultaisilla konfettiteksteillä sekä eukalyptuksen oksilla. Karkkibuffetista teen vielä oman postauksensa myöhemmin!


Muun muassa tällaisia yksityiskohtia löytyi meidän häistä! 

Tuleeko teillekin yksityiskohtia vai pidättekö enemmän pelkistetymmistä häistä?


Terkuin,

Ida

Kuvat: Anni Maria Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen mielelläni kommenttisi!