perjantai 8. maaliskuuta 2019

Kenkäleikki

Meidän häissä oli joitakin melko perinteisiä hääleikkejä, ja yksi niistä oli useiden häiden kestosuosikki - kenkäleikki! Hääjuhlan alun tutustumisleikistä kirjoitin aiemmin täällä.


Kaasoni/seremoniamestarimme Pihla veti leikin yhdessä toisen bestmanin, Paulin, kanssa. He esittivät vuorotellen kysymyksiä, joihin me sitten vastasimme kengillämme.

Pihla selittää leikin juonen vieraille
Jos joku ei nyt tarkalleen tiedä, mikä kenkäleikki on, tässä lyhyesti sen idea: 

Hääpari asettuu selät vastakkain istumaan ja molemmat ottavat toiseen käteensä oman kenkänsä ja toiseen käteensä puolisonsa kengän. Sitten kaaso/bestman esittää kysymyksiä, joihin hääpari vastaa tiettyä kenkää nostamalla, että kumpaan, morsiameen vai sulhaseen, väittämä paremmin sopii, näkemättä siis kumppaninsa vastausta. Kenkäleikki on hauska tapa kertoa vieraille hauskoja faktoja hääparista. Ja kieltämättä oli myös hauska aina oman vastaamisensa jälkeen kurkata, mitä mieltä sulho oli vastauksesta!


Täytyy sanoa, että me olimme hyvinkin yksimielisiä Simon kanssa, ja vastasimme vain yhteen (tai kahteen?) kysymykseen eri tavalla!

Meiltä kysyttiin:

1. Kumpi teki aloitteen ensitapaamisella?
2. Kumpi sanoi ensiksi "rakastan sinua"?
3. Kumpi puhuu enemmän?
4. Kumpi pussaa enemmän?
5. Kumpi on siinä parempi?
6. Kumpi on parempi kuski?
7. Kumpi eksyy helpommin?
8. Kumpi kysyy eksyessään neuvoa todennäköisemmin?
9. Kumpi sopii ensimmäisenä riidan jälkeen?
10. Kumpi aloitti riidan?
11. Kummalla on hullumpi perhe?
12. Kumpi viettää enemmän aikaa suihkussa?
13. Kumpi on tänään enemmän humalassa?
14. Kummalla on useammin iltaisin "pää kipeä"?
15. Kumpi nukahtaa tänään aiemmin?

Tässä varmaan kysyttiin, että. kummalla on hullumpi perhe :D
Kysymyksissähän on sitten ihan vain mielikuvitus rajana!

Yksissä tuttaviemme häissä oli kenkäleikkiin keksitty sellainen twist, että jokaiseen pöytäseurueeseen jaettiin kaksi tikkua, joiden päissä oli joko sininen tai vaaleanpunainen sydän. Kysymykset esitettiinkin vieraille, jotka saivat veikata, kumpaan, morsiameen vai sulhaseen, väittämät paremmin sopivat. Lopulta hääpari kertoi oikeat vastaukset. Tällaista versiota en ollutkaan aiemmin nähnyt, ja se oli myös hauska!

Tuleeko teille kenkäleikkiä? Oletteko törmänneet erilaisiin kenkäleikin muunnelmiin?

Terkuin,

Ida

Kuvat: Anni Maria Photography

6 kommenttia:

 1. Hauskoja kysymyksiä! Minä olen aina tykännyt kenkäleikki-ideasta, sitä on niin kiva seurata :) Ja kuvista välittyy miten hauskaa kaikilla oli vastauksia kuunnellessa (tai oikeastaan katsellessa)! :D

  VastaaPoista
 2. Hih, itse kiinnitin myös siihen huomiota, kuinka kaikissa kenkäleikin aikaisissa kuvissa kaikki nauraa - eli kukaan ei tylsistynyt todennäköisesti tämän melko monesti jo nähdyn leikin aikana :D Ja hei pääseepähän morsiamen kengätkin näytille edes kerran helman alta! :D

  VastaaPoista
 3. Mä olen myös kenkäleikin kannattaja ja meidänkin häihin se on tulossa. Kenkäleikki on mun mielestä tosi kiva tapa nostaa hääparia vähän esille (ja niitä morsiamen kenkiä!:D) tuollaisten pikkukysymysten kautta. Teille on kyllä esitetty hauskoja kysymyksiä! Saa nähdä, mitä meiltä kysellään, kun kaaso ja bestman ottivat kysymysten keksimisen hoitaakseensa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni on hyvä idea jättää kysymysten suunnitteleminen kaasoille
   /bestmaneille, jotta leikissä on jotain yllättävää myös hääparille! :) Varsinkin sellaisissa häissä, joissa hääparia ei ole ihan läpikotaisin tuntenut, kenkäleikki on ollut sitäkin kiinnostavampi!

   Poista
 4. Ihania kuvia :D Meille ei tule kenkäleikkiä, sillä emme oikein kummatkaan lämpeä sille. Leikki voi olla kyllä hauska jos vain kysymykset ovat hyviä, mutta jotenkin leikki tuntuu meidän mielestä hieman liian "nähdyltä", kun se on viime vuosina ollut niin monissa häissä. Tuo muunneltu versio kuulostaa sen sijaan hauskalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, että ei tule mieleen ihan heti häitä viime vuosilta, missä tätä leikkiä ei olisi ollut! Muunnelmat ovat kuitenkin kivoja! Kuulin sellaisestakin, että hääparin vanhemmat veikkaavat vastaukset hääparin puolesta! Samoin voisi esim. kaasot ja bestmanit olla vastaamassa kysymyksiin puolestaan! :)

   Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!