lauantai 16. helmikuuta 2019

Hääkakku


Hääohjelmamme eteni siten, että ruokailun jälkeen oli sulhasen äidin puhe. Sen jälkeen sulhanen itse piti puheen, jossa kertoi meidän elämästämme ja tuli samalla läpikäyneeksi oikeat vastaukset häätietokilpailuumme. Siitä kerron myöhemmin lisää. Pitkähkön paikoillaan istumisen jälkeen aktivoimme vieraita eräällä osallistavalla hääleikillä, josta niinikään kerron toiste tarkemmin.

Mutta sitten olikin aika siirtyä jälkiruokaan ja yhteen häiden perinteisimmistä ohjelmanumeroista: HÄÄKAKUN LEIKKAAMISEEN.

Pohdintoja häähakusta ja hääkakun suunnittelusta jo helmikuussa 2018 löytyy täältä. Me tilasimme hääkakkumme ihastuttavalta Kakkusankarit Bakeryn Terhiltä. Emme joutuneet ostamaan ns. sikaa säkissä, sillä vietimme tuolloin helmikuussa erään herkullisen iltapäivän Terhin ja Simon kanssa erilaisia hääkakkuvaihtoehtoja maistellen, makuja valiten ja hääkakun ulkonäköä yksityiskohtaisesti suunnitellen. 

Olimme tilanneet Kakkusankareilta maistelutilaisuuteen kaksi itse suunnittelemaamme kakkua ja yhden toivoimme kondiittorin itse suunnittelevan alusta loppuun. Ja niin vain siinä kävi, että ammattilainen oli loihtinut niin herkullisen makuyhdistelmän, että tuo villi kortti valikoitui lopulta hääkakuksemme. Tämä hääkakku taisi olla Simolle yksi häiden tärkeimmistä elementeistä, tai en ainakaan muissa hääjärjestelyiden vaiheissa nähnyt häntä niin innostuneena, kun tuota villiä korttia maistaessaan!


Kakun oleellisimmat makuvalinnat olivat suklaakakkupohja, salted-caramel kastike ja punaviinimarjat. En olisi uskonut, että hääkakkuumme tulee punaviinimarjoja, mutta ne olivat suolaisenmakean kastikkeen kanssa raikkaudessaan ja kirpeydessään aivan ihania!

Minä taas sain itsenäisesti päättää, miltä kakku tulisi näyttämään. En ole suuri kermavaahdon ystävä, joten mielenkiintoinen semi-naked -pinta tuntui oikealta valinnalta. Kakun koristeiksi tuli ainoastaan luonnonkukkia - niitä samoja, joita löytyi myös juhlapaikan koristeluista: eukalyptusta, valkoisia ruusuja ja harsokukkaa. Mitään varsinaista hääkoristetta emme halunneet luonnonläheisen kakkumme päälle. Kakkusankareiden Terhi toimitti hääkakun suoraan juhlapaikalle hääaamuna, ja näin ollen emme sysänneet vastuuta kakusta kenenkään raukan häätiimiläisen harteille (tämä oli myös Terhin lämmin suositus kokemuksiensa perusteella).


Kakun leikkaaminen oli jännittävää. Emme olleet Simon kanssa etukäteen sopineet siitä, että polkaistaanko jalkaa, mutta itse kyllä aioin niin tehdä! Simo oli vain etukäteen pelotellut  minua ilmoittavansa häissä tuolla h-hetkellä, että "polkaisee sitten vasta yöllä".... No words... 
Mutta molemmat sitten kyllä kakkua leikatessa polkaistiin, enkä osaa vieläkään sanoa varmaksi, että kumpi sen teki ensin! Järjestimme heti akuutisti huutoäänestyksen asiasta, mutta senkään tuloksesta en ole varma. Enkä siltikään, vaikka olen katsonut kyseisen kohdan hääelokuvastamme jo kolmesti. 

Me leikkasimme kakkupalamme itse, mutta pitopalvelun kokki tuli leikkaamaan palat vieraille, jotta kakku tuli leikattua oikeaoppisesti. Kakun kanssa oli tarjolla kahvia/teetä ja avecina konjakkia tai Baileysia. Lisäherkkuja sai noutaa karkkibuffetista jälkiruoasta lähtien pitkin iltaa.


Pöydässä emme muistaneet, että pitikö perinteisesti syöttää toiselle kakkua vai syödä sitä itse ristiin, joten teimme varmuuden vuoksi molemmat :D

Kakkusankarit Bakeryn kuvagalleria toteuttamistaan hääkakuista löytyy täältä. Meillä kaikki sujui enemmän kuin hienosti, ja voin heitä lämpimästä suositella!

Kakkusankareilta saatu hääkakun kuljetus vastineeksi bloginäkyvyydestä. 
Lämmin kiitos yhteistyöstä <3

Kuvat: Anni Maria Photography

Terkuin,

Ida

6 kommenttia:

  1. Oi onpa kaunis kakku! Ja tuo makuyhdistelmä on varmasti ollut ihan superherkullinen. Yksi mun lempparikakuista, mitä tykkään itse tehdä, on nimittäin dominopohjainen punaviinimarjahyydykekakku, joten mä olisin varmaan ollut ekana kakkusantsijonossa teidän häissä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä aivan superhyvää, vaikka itse en yleensä välitä suklaakakuista! Olisiko sulla ohjetta tuohon mainitsemaasi kakkuun jossain, minulla olisi hirveästi pakkasessa punaviinimarjoja odottamassa ideoita...? :)

      Poista
    2. Tämä Fazerin ohje on aikalailla yksyhteen mun ohjeen kanssa. Itse laitan vaan vähän vähemmän sokeria, kun en tykkää niin ällömakeista kakuista. https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/keksit/reseptit/punaviinimarjakakku/
      Kannattaa testata!:)

      Poista
    3. Kiitos paljon! Tuota pitää kyllä testata! Ja kiva ettei oo tuorejuustokakku, niin saan itekin syödä! :D

      Poista
  2. Teidän kakku kyllä kuulostaa ja näyttää ihan huikean hyvältä 😍😋 meille tulee luultavasti jokin freesi moussekakku, mutta makuyhdistelmä on vielä ihan auki.

    VastaaPoista
  3. Moussekakut on kyllä myös tosi herkullisia ja makuvaihtoehtoja on miljoona! Ite tykkään varsinkin valkosuklaa+marja/hedelmä -yhdistelmistä ��

    VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!