tiistai 17. huhtikuuta 2018

Häiden cocktail-tilaisuus

Moi!

Meille tulee häihin yksi elementti, joka on hyvinkin tuttu esimerkiksi TV:n jenkkihäistä, mutta suomalaisissa häissä vielä nykyäänkin aika harvinainen. Cocktail-tilaisuus.

Olin kerran vieraana häissä sateisena syyspäivänä. Hääväki ohjattiin odottelemaan ulkotiloihin  kuvattavana olevaa hääparia saapuvaksi. Kului tunti, kului puolitoista tuntia. Kaikilla oli tosi kova nälkä ja ennen kaikkea kylmä. Häät jäivät kyllä ainakin pysyvästi mieleen, mutta tuolloin päätin, että omissa häissäni sitten joskus mitään tällaista ei tulisi tapahtumaan! (Samaisissa häissä osa tarjoiluista myös loppui ennen kun kaikki vieraat olivat päässeet edes noutopöydän luokse jne, mutta jätetäänpä tämä aihe nyt tähän...)

Itse olen siis ollut vieraana aika monissa häissä, mutta missään niistä ei ainakaan ole cocktail-tilaisuutta ollut. Simo sen sijaan oli Lontoossa kansainvälisissä häissä, joissa cocktail-tilaisuus pidettiin, ja kertoi sen olleen
menestys. Olen asiasta jo nyt aivan innoissani!

Meidän häissä ideana on, että cocktail-tilaisuus pidetään vihkimisen jälkeen juhlapaikalla. Meille on tärkeää, että perinteitä kunnioittaen tapaamme Simon kanssa toisemme hääpäivänä ensimmäisen kerran vasta alttarilla. Siksi hääparin valokuvaus tapahtuu vasta vihkimisen jälkeen. Kun ajattelen itseäni häävieraana odottelemassa itse hääjuhlaa alkavaksi hääparin paikalle tulemisen myötä, en keksi mitään parempaa ajanvietettä kuin raikkaat cocktailit, hyvä musiikki, auringonpaiste (jos vain Luoja suo) ja kivat ihmiset.


Cocktaileja tulee olemaan muutamia, joista valita. Valikoimassa on niin erilaisia cocktaileja, että jokaiselle löytyy varmasti mieleinen! Cocktailit valmistaa kaksi häihin palkattua baarimikkoa, jotka myöhemmin illalla hoitavat myös drinkkibaaria.

Ja sitten vielä yksi aivan über-siisti juttu: Cocktail-tilaisuudessamme tullaan tarjoilemaan asiaan kuuluvasti myös herkullisia cocktail-paloja pintxo-tyyliin. Nämä herkut meille loihtii pitopalvelunammekin toimiva Pikkubistro Kattila, joka onkin voittanut Tampereella vuodesta 2015 lähtien vuosittain pintxo-kilpailun yleisön suosikki -tittelin Tamperrada-tapahtumassa.
(Jos pintxo ei soita mitään kelloja, vieraile vaikkapa täällä.)!


Onko muille tulossa cocktail-tilaisuutta häihin tai oletteko olleet häissä, jossa sellainen on pidetty? 


Terkuin,

Ida

Kuvat: pixabay.com


9 kommenttia:

 1. Kuulostaa aivan superhyvältä! Teidän vieraat ovat onnellisessa asemassa :D Minä hiukan innostuin coctail-tilaisuudesta hääsuunnittelun alkumetreillä, mutta kun päädyimme ottamaan valokuvat ennen vihkimistä ja vihkiaikakin asettui vasta klo 15.30, päätimme luopua ajatuksesta. Tuohon teidän tilanteeseen coctail-hetki on kuitenkin aivan täydellinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 2. Juu tuossa tilanteessa ohjelmaa on varmasti riittämiin ilman cocktail-tilaisuuttakin :) Kun suunnittelimme häiden ohjelma-aikataulua, tuntui, että meiltä loppuu tunnit kesken, vaikka meillä vihkiminen on jo klo12! Onkohan meillä liikaa ohjelmaa vai liian ”rento” aikataulu kun ei haluta mitään minuuttiaikataulua... mielenkiinnolla odotan teidän ohjelma-aikataulutusta kun teillä 3,5 tuntia myöhemmin alkaa juhla :)

  VastaaPoista
 3. Tuo cocktailtilaisuus on kyllä kiva idea! Vierailla on hyvä olla jotain tekemistä + juomista sillä aikaa, kun odottelevat hääparia. Ystäväni häissä ei ollut ihan tuollaista varsinaista cocktailtilaisuutta mutta vähän sinne päin. Odottelimme hääparia juhlapaikan ulkopuolella (oli hyvä sää!) ja tarjolle oli laitettu alkoholitonta boolia ja hieman rypäleitä ja yms pientä purtavaa. Toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! :) Juu, omien kokemusteni perusteella on kyllä todella tärkeää, että odotteluajaksi on kehitetty jotakin kivaa vieraille. Meidänkin pitää kyllä kehitellä vielä myös alkoholittomia vaihtoehtoja ja jotakin janojuomaa lisäksi, sillä suurena toiveena olisi aurinkoinen ja lämmin päivä!

   Poista
 4. Kuulostaa tosi kivalta ja vieraat tykkäävät varmasti!

  VastaaPoista
 5. Pintso on mulle ihan uusi juttu!
  Cocktail-tilaisuus on kyllä tosi hyvä idea, itsekin olen välillä miettinyt sitä mahdollisuutta mutta näillä näkymin jää toteuttamatta.

  VastaaPoista
 6. Hei, saako kysyä mitä kautta tilasitte baarimikot juhliinne? Olen yrittänyt kartoittaa Tampereen alueen ammattilaisia tällä saralla, mutta joko en osaa etsiä tai sitten tarjontaa ei ole liiaksi. Lämmin kiitos jos osaat vinkata mistä lähteä kyselemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä baarimikot olivat pikkusiskoni täysi-ikäisiä kavereita, joilla ei siis ollut kokemusta alalta, mutta mieheni opetti heille tietyt häissämme tarjoiltavat drinkit ja antoi käytännön vinkkejä drinkkien nopeaan valmistukseen. Uskon, että säästimme myös aika paljon tällä tavoin, sillä baariammattilaiset toki tuovat esim. laseja ja drinkkientekovälineitä mukanaan, mutta tuntipalkka on aika korkea.

   Mutta jos tämä on sellainen asia, johon haluatte panostaa ja palkata oikean ammattilaisen, niin itse lähtisin itse varmaankin Googlaamaan, että baarimikko häät Tampere, ja laittamaan tarjouspyyntöjä kaikille vastaan tuleville! Tsemppiä hääjärjestelyihin! :)

   Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!