sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Illanvietto: kaasot + bestmanit + fine-dining + hääviinit + bileet!

Moi moi moi!


Meillä oli viikko sitten kaikkien kaasojen ja bestmanien kanssa ensimmäinen yhteinen tapaaminen. Agendana oli tutustumisen ja häiden aikataulun suunnittelun lisäksi valita hääviinejä!

Sain hyvän tilaisuuden testailla myös häiden kattausideoita 

S rakastaa laittaa ruokaa, ja näkikin tässä oivan tilaisuuden päästä toteuttamaan fine-dining -luovuuttaan. Täytyy kyllä sanoa, että meidän menu oli todellakin kohdillaan!

Alkupalat valmiina

Alkupalana siika-ceviche mallasleivällä

Pääruokana kuhaa parmesan-risottopedillä

Kaikkia viinejä, kuohuviiniä, valkoviiniä ja punaviiniä, oli kolme vaihtoehtoa. Viinit maisteltiin sokkona siten, että S kaatoi kaikki kolme viinivaihtoehtoa laseihin valmiiksi, ja sitten kukin maistelija pisteytti paperilapulle kyseiset viinit asteikolla 1-3: 1 paras, 2 toisiksi paras ja 3 huonoin. Sitten vähiten pisteitä saanut viini valittiin voittajaksi.


Mielipiteitä oli monia, kuten kuvitella voi! Toisella bestmanilla oli puhelimessaan viinisovellus, jonka avulla pystyimme vertailemaan omia mieltymyksiämme "oikeiden" viiniasiantuntijoiden arvioihin. Aika usein mielipiteet menivät jopa yksiin!

Jälkiruokana juustolajitelma keksien ja hedelmien kera
Sen verran yksimielisiä raadissa kuitenkin oltiin, että sekä kaikki valko- että punaviinit HYLÄTTIIN! :D Kuohuviinin suhteen raati oli sen verran yksimielinen, että sen suhteen olemme ehkä tehneet valinnan. Ehkä.

Ehdokkaita

Ilta ei suinkaan päättynyt illallisen jälkeen, vaan päätimme osan porukan kanssa lähteä vielä jatkoille uudistetulle Ilves Night Clubille. Kerrankin pääsimme testailemaan häämessuilta hankittuja Elina K:n glittereitä tositoimissa!

Glitter!
Viiniagenda ei ihan toteutunut, mutta mikä tärkeintä: vietimme ihanan illan rakkaiden ystäviemme kanssa herkullisen ruuan ja no...ihan-ok-viinien parissa!


Ida

9 kommenttia:

  1. Voi nam, mitä sapuskoita! Ja voi ei, pitäisikö viinitkin muka maistella ja valita... Kääks. En juo viiniä oikeastaan ollenkaan, eikä mieskään pahemmin. Viiniä kuitenkin tarjoillaan häissä vieraille, vaikkemme me itse sitä joisikaan. Oijoi, täytynee vain kysyä suosituksia kavereilta ja Alkon myyjältä ja pistää keväällä tasting pystyyn. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä!! Ette juo viiniä?? :D mitä te sitten juotte? :)
      Tasting on ainakin hauskaa, oli lopputulos mikä tahansa !

      Poista
  2. Hehe, no eipä tuollaiset illat tosiaan koskaan hukkaan mene kun kerran pääsee viettämään hyvien ystävien kanssa aikaa! :) ja tosi hyvännäköistä tuo kuha, nam!

    Millä perusteella olitte muuten valinnut maisteltavat viinit? Meillä on tulossa viinien valintailtamat muutaman viikon päästä, mutta ei olla vielä päätetty mitä maistellaan :D Täytyy varmaan käydä Alkossa kyselemässä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niin, ihan parhaita iltoja tuollaiset kaveri-illat hyvän ruuan ja juoman äärellä <3 ruuhkavuosien aikana nämä ovat harvinaista herkkua!
      Sulhanen valitsi viinejä sen mukaan, mitkä on saanut ihan hyviä arvosteluja ja joita saa kätevästi Virosta.... mutta tulos oli tosiaan tämä joten kannattanee harkita muitakin menetelmiä xD

      Poista
  3. Onneksi tuli maistettua etukäteen. Kamalaa, jos huono viini olisi päässyt hääpöytään asti ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!! Me tykätään kyllä viineistä ja maistelematta ei kyllä oltaisi uskallettu valita mitään! Nyt me päädyttiin konsultoimaan sommelieria, joka on meidän häiden cateringistä. Uusi maisteluilta siis tiedossa! 😄

      Poista
  4. Oi mikä ihana illanvietto! Munkin on ollut tarkoituksena järjestää kaasoille ja bestmanille joku iltama, ja tämä inspiroi. :)

    Mekään ei juoda viinejä! Minä ja J siis, tosin J ei juo mitään muutakaan alkoholia ja alunperin oli sitä mieltä että meidän häihin ei myöskään alkoholia tule. :D Sittemmin myöntyi onneksi. Meillä on näillä näkymin tulossa talon viinit, ja olen ajatellut että ei niitä tarvitse maistella... mutta nyt rupesin miettimään että olisi kyllä ihan hyvä, ettei tosiaan tule valittua jotain mitä tyyliin inhoaa. On mielestä tosi hyvä testata noin etukäteen, ja sen varjolla viettää kivaa iltaa muutenkin. :)

    Noista kuohuviineistä mun suosikki on Jaume Serra ehkä, en ole varma onko se maistamani sama kuin tuo... joskus tykkäsin Codorniusta mutta sitten enää yhtäkkiä en...mutta "ammattilaisten" parissa se taitaa olla aika varmana pidetty valinta. Osuiko teidän ehkä-valinta jompaan kumpaan? ;D

    Pöydän koristelu- ja kattausideat näyttävät tosi kivoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Suosittelen kyllä illanviettoja millä tahansa (teko)syyllä aina kun mahdollista!
      Ai tekään ette juo viinejä! Onko teidän juhlapaikkana siis ravintola, josta juomat tulevat automaattisesti? Siinä tapauksessa uskon, että talon viinit ovat aika hyvin valittuja.
      Me vähän päädyttiin kuohuviinien osalta tuohon Codorniu-kuohuviiniin, koska se oli mukavan hapokas. Tosin nyt saattaa olla, että sekin vaihtuu, jos sommelierilla on parempia ideoita. Itse olen vähän uncool, sillä tykkään tosi paljon myös esim. Fresitasta, että itselleni sopisi vallan mainiosti sekin alkumaljaksi!

      Poista
    2. Minä lipitän vaan kuohuviinejä x) mutta kauheen harvoin viiniä. Meillä on tosiaan siis juhlapaikkana ravintola, josta juomat tulee. Toivon että on hyviä, mutta pakko varmaan itse ja viineistä enemmän ymmärtävän kaason kanssa maistaa...
      Päädytte varmasti hyvään kuohariin ja viineihin mitä tahansa valitsettekin. :) Mä yleensä inhoan makeita juomia, mutta kyllä se fresita on oikeastaan ihan kiva. Varmaan ainut makea kuohuviini joka ei ole pahaa musta :D

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!