keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Häiden kuljetukset

Moikka!

Hääjärjestelyt etenevät verkkaisesti työ- ja perhe-elämäkiireiden rinnalla, mutta nyt viime päivinä olen pohtinut seuraavaa:

Tulisiko meidän hankkia vieraille yhteiskuljetus vihkikirkkoon ja edelleen hääpaikalle? 

Kuva lainattu TÄÄLTÄChristian Ward Photography
Monesti häissä vieraana ollessa saattaa olla ongelmana se, miten siirtyä kätevästi ja nopeasti vihkikirkolle, siitä edelleen juhlapaikalle, ja silti juhlia pikkutunneille ilman, että omaa autoa tarvitsisi jättää paikkaan X?!

(En edes mainitse tässä sitä skenaariota, että lähtisi omalla autolla hääjuhlaan, jättäisi ruoan kanssa mätsätyt viinit, hääparin nimikkodrinkit ja kahvi-avecit testaamatta ja poistuisi häistä myös omalla autolla... Tämä ei ole vaihtoehto!)

Meillä juhlatila sijaitsee suhteellisen lähellä Tampereen keskustaa (n. 13 km), jonne myös hotellikiintiömme on sovittuna, joten emme kokeneet tarpeelliseksi vuokrata juhlatilan vieressä olevia mökkejä. Poistuminen juhlapaikalta onnistunee vierailta kätevästi sitten esim. yhteistaksein tai tarpeen tullen jopa TKL:n busseilla, jotka kulkevat ihan läheltä! :D

Siispä Googlettelin muutamia tilausajoja tarjoavia kuljetusyrityksiä, ja jätin useampia tarjouspyyntöjä. Monien firmojen nettisivuilla oli valmiina tarjouspyyntölomake, johon sai vapaasti esittää toiveensa yksityiskohdista. Meille tulee vieraita noin 100, ja tässä vaiheessa tarjouspyyntöjen tekemistä hankaloitti se, etten osaa oikein arvioida, kuinka suuri osa tuosta vierasmäärästä sitten osallistuisi yhteiskuljetukseen, joka lähtisi esim. Tampereen Keskustorilta. Suurin osa vieraistamme kun onkin tamperelaisia.

Ajatuksenani olisi, että

1. Bussi hakisi yhteiskuljetukseen osallituvat vieraat Tampereen keskustasta
2. ...ja kuljettaisi heidät vihkikirkollemme (etäisyys n. 22-24 km).
3. Kuski ja bussi odottaisivat vihkiseremonian ajan kirkolla...
4. ...ja sitten bussi veisi vieraat suoraan juhlapaikalle (etäisyys n. 9 km).

Hauskaa myös olisi, mikäli bussissa olisi joku bestmaneista tai kaasoista jo luomassa häätunnelmaa heti bussin startattua!

Toistaiseksi olen saanut vasta kaksi tarjousta, ja hinnat vaikuttavat olevat 40-50 ihmisen kuljetuksen osalta 320-350€.

Mitä mieltä te muut olette?

Olisiko tällainen yhteiskuljetus IN vai OUT ja ennen kaikkea; onko se tarpeellinen vai yksi niistä asioista, jossa voisi sittenkin hääbudjetissa säästää?
Entä onko tuo hinta kohtuullinen?

(( Pakko vielä mainita, että kaasoni Pihla on lähtökohtaisesti "vastaan" kaikkia hulluimpia ehdotuksiani, jotta joitakin säästökohtiakin löytyisi... Ja tätä kirjoittaessani tuli heti mieleen, että hän varmaan ainakin pitää tätä turhakkeena...?! On ehdottoman hyvä olla ainakin yksi tällainen kaaso, jotta häähullun morsiamen todellisuuden taju säilyy :D <3 <3 ))


Ida



2 kommenttia:

  1. En ole koskaan ollut juhlissa, joissa olisi ollut järjestetty kuljetus, joten ehkä siksi ole osannut kaivata sitä. Toinen kaasoni oli kuitenkin muutama kesä sitten häissä, joihin vieraille oli varattu bussikyyti (matkaa keskustasta juhlapaikalle oli vajaat 10 km). Bussissa oli istunut heidän lisäkseen kuulemma n. 5 ihmistä, eli tuolloin kyyti meni kyllä aika lailla hukkaan. :/ Toisaalta itse voisin kyllä kuljetusta käyttääkin, jos tietäisin sellaisen olemassaolosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannanotosta! Tässä saattaa kyllä olla ihan perää, ja sitten kyllä harmittaa, jos 50-henkilön bussissa istuu 5 ihmistä :D olisikohan järkevämpää pyytää joitakin isomman auton omaavia vieraita varautumaan nappaamaan kyytiin muutamia muita vieraita, jotka olisivat kyytiä vailla, ja jättämään suosilla auton juhlapaikalle sitten yöksi. Parkkitilaa juhlapaikalla kyllä olisi!

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!