lauantai 23. kesäkuuta 2018

Hampaiden valkaisu - Smile Spa

Moi!

Kävimme Simon kanssa tällä viikolla hampaiden valkaisussa ensimmäistä kertaa elämässämme ja nyt seuraa kertomusta siitä! Postauksen lopussa on hampaiden valkaisuun kesätarjous, jos olet itsekin harkinnut hampaiden valkaisua esimerkiksi hääjuhlaasi!


Hampaiden valkaisu tehtiin Tampereen upeimmassa hammaskauneshoitolassa - nimeltään SmileSpa. Valkaisun itselleni suoritti SmileSpan Sara Niilivuo, suuhygienisti, kouluttaja ja myös yrityksen toinen omistaja puolisonsa Jalmari Lehdon lisäksi. Simolle valkaisun teki SmileSpan suuhygienisti Saila Kallonen.


SmileSpa on hyvin erilainen kokemus tavanomaisiin hammashoitoloihin verrattuna. Kun sinne astuu sisään, huomaa heti, miksi kyseessä on nimenomaan hammaskauneushoitola - voisi luulla tulleensa sisään ennemminkin luksusasuntoon! 


Sisustus on jokaista yksityiskohtaa myöten tarkkaan harkittu ja huolellisesti toteutettu. Takit ripustetaan hopeanvärikseksi maalattuun oksaan, kengät riisutaan ja vaihdetaan pehmoiset tossut tilalle. 



Pöydillä palaa tuikkukynttilöitä ja hoitoa odotellessa voi istuskella pehmeällä nojatuolilla. Katossa on kristallivalaisimet ja wc:n lavuaarissa on koristekiviä. Hoitohuoneissa ikkunat ulottuvat lähes lattiasta kattoon ja valoa tulvii sisään. Aivan ihana paikka.



Vaikka SmileSpassa estetiikka onkin tärkeässä osassa, ensisijaisena päämääränä on kuitenkin nimenomaan suun terveys - ja sitä myötä myös hampaiden kauneus. SmileSpassa työskentelee tällä hetkellä kolme suuhygienistiä. SmileSpassa panostetaan erittäin hellävaraiseen hoitoon. Itse asiassa Sara kertoi kärsineensä aiemmin hankalasta hammaslääkäripelosta itsekin!


Näkymää hoitohuoneesta
Nykypäivänä monet morsiamet haluavat miettiä häälookinsa jokaista yksityiskohtaa myöten - ja loistaa myös valkoisten hampaittensa osalta. Siksi hampaiden valkaisu kuuluukin nykyään monen morsiamen check-listalle. Niin minunkin. Kaikki uusi on kuitenkin usein myös jännittävää ja pelottavaakin, joten päätin kertoa tässä postauksessa yksityiskohtaisesti omasta kokemuksestani SmileSpan hampaiden valkaisussa.

Ensin vähän hampaiden valkaisun teoriaa, jota löydät lisää mm. täältä.

Mitä hampaiden valkaisu tarkoittaa käytännössä?


Hampaiden valkaisussa voidaan erilaisilla tekniikoilla hajottaa hampaiden sisällä olevia värjäytymiä ja näin ollen vaalentaa kiillettä ja hammasluuta. Värjäytyneitä molekyylejä hajottamalla hammas saadaan heijastamaan paremmin valoa. SmileSpassa hampaiden valkaisu toteutetaan CE-merkityllä saksalaisella Heydent JW Next -valkaisuaineella, joka sisältää 35% vetyperoksidia. Puhutaan siis laservalkaisusta, joka on tällä hetkellä alan nopein, tehokkain ja hammasystävällisin valkaisumenetelmä. Vetyperoksidin - sen värimolekyylejä hajottavan aineen - vaikutusta tehostetaan aidolla diodilaserilla. Tämä valkaisuaine on pH-arvoltaan neutraali ja se sisältää hampaita suojaavia mineraaleja - ja valkaisukokemuksen osalta huomionarvoista on myös se, että vihlonnan todennäköisyys on tällä tuotteella tavallista pienempi!

Minne mennä hampaiden valkaisuun?


Hampaiden valkaisua suoritetaan nykyään monissa paikoissa - hammaslääkäriasemista aina kauneushoitoloihin, jopa kampaamoihin asti. Suunhoidon ammattilainen on kuitenkin turvallisin ja vastuullisin valkaisija. Heidän toimintaansa (kuten esimerkiksi myös lääkärien ja hoitajien) valvoo Valvira eli sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto, ja he myös kantavat vastuun omasta toiminnastaan. Toisin on, mikäli valkaisu suoritetaan esim. kauneushoitolassa, jolloin vastuu on kuluttajalla, eikä toiminnalla ole virallista valvontaa. Itse en koskaan hakeutuisi hampaiden valkaisuun mihinkään muualle, kun hammashoitolaan!

Mitä on huomioitava ennen hampaiden valkaisua?


Ennen valkaisua tulisi käydä suunhoidon ammattilaisella valkaisukonsultaatiossa. SmileSpassa valkaisukonsultaatio onkin ilmainen - niin tärkeä se on! Ehjät hampaat ja terveet ikenet ovat aina edellytys valkaisun suorittamiselle. Sara totesi, että hampaiden valkaisun tulisikin olla hammashoidon viimeinen osa - se loppusilaus sädehtivälle, valkoiselle hymylle! Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus tulisi siis tehdä ajallisesti lähellä valkaisua, mutta ei samana päivänä. Mikäli edellisestä suuhygienistin käynnistäsi on siis kulunut jo tovi, varaa ensin aika paitsi valkaisukonsultaatioon myös suun puhdistukseen!

Vielä yksi hyvä vinkki!


Muista syödä riittävästi ennen valkaisua, koska sen jälkeen ei kahteen tuntiin tule syödä tai juoda muuta kuin vettä.

Miten hampaiden valkaisu tehdään?


Sitten siitä itse valkaisutoimenpiteestä! Ensimmäisenä määritimme peilin edessä hampaitteni lähtövärin hammasväripaletin avulla. Sitten kävin makuulle suloisen pinkille tutkimustuolille ja sain aurinkolasit silmilleni. Sara vielä kysyi, haluaisinko viltin päälleni (taas yksi seikka, joka erottaa hammashoitolan ja hammaskauneushoitolan!). Sara tarkasti vielä kertaalleen suun kunnon ja antoi siunauksensa sille, että valkaisu voitaisiin suorittaa.

Hampaiden lähtövärin määritystä
         

Seuraavaksi suuhun asetettiin suunaukipitäjä, eli väline, jolla levitetään huulet sivuun. Olin ajatellut sen tuntuvan ahdistavalta, mutta sitä se ei ollut lainkaan - pystyin normaalisti hengittämään ja hyvin myös nielemään. Sain myös testata, miltä tuo suunaukipitäjä tuntuu, ennen varsinaista valkaisun aloitusta.

Simolla on tässä suunaukipitäjä ja valkaisugeeli levitettynä valkaistaville hampaille.
Seuraavaksi geeli aktivoidaan laserilla.

Seuraavaksi hampaat puhdistettiin hohkakivijauheella ja sitten ne kuivattiin puhaltimella. Sitten levitettiin ikenien suojageeli, joka - tämä oli jännä vaihe - kovetettiin sitten led-valolla tiiviiksi. Se ei tuntunut lainkaan epämiellyttävältä, vaan lämmittävänä tunteena ikenissä. Seuraavaksi aloitettiinkin itse valkaisu levittämällä hampaiden ulkopinnalle valkaisugeeli. Kaikkia hampaita ei käsitellä, vaan pelkästään hymyiltäessä näkyvät eli 8-10 hammasta per leuka.

Tässä Sara laseroi valkaisugeeliä hampaiden pinnalla.
Valkaisugeeli aktivoitiin seuraavaksi laservalolla. Hetken odottelun jälkeen geeli poistettiin ja hampaat huuhdeltiin ja kuivattiin. Valkaisusta riippuen nämä vaiheet - valkaisugeelin levitys - laserilla aktivointi - hetken odottelu - hampaiden huuhtelu ja kuivaus - tehdään 1-3 kertaa, ja meille nyt tehovalkaisun kyseessä ollessa se tehtiin kolmesti. Lopuksi hampaisiin levitettiin herkullisen makuista hoitoainetta ja ikenien suojaukset sekä suunaukipitäjä poistettiin. Sitten olikin jäljellä enää uuden vaalentuneen värin määritys!

Hampaat ENNEN hampaiden valkaisua
Hampaat hampaiden valkaisun JÄLKEEN
Jos totta puhutaan, olin varautunut siihen, että toimenpide olisi ainakin lievästi epämiellyttävä ja aiheuttaisi inhottavaa vihlontaa. Mielestäni olen lukenut jonkun toisen blogista tällaisen kokemuksen joskus. Tästä syystä olin myös siirtänyt aina valkaisuun menoa, vaikka olin haaveillut siitä jo useamman vuoden! Nyt en ainakaan itse tuntenut KERTAAKAAN mitään kipua tai vihlontaa koko toimenpiteen aikana.

Olin myös kuullut, että hampaita voi vihloa toimenpiteen jälkeen parin päivän ajan. Tätä kirjoittaessani on kulunut 1,5 vuorokautta valkaisusta, ja tähän mennessä olen tuntenut kerran vihlaisevan tunteen alaetuhampaassani - tuo tuntemus kesti noin sekunnin, eikä ole toistunut. Lievä vihlonta on kuitenkin valkaisun jälkeen mahdollista. Se on kuitenkin ohimenevää, ja sitä voi helpottaa käyttämällä esimerkiksi vihlontaa helpottavaa hammastahnaa jo toimenpidettä edeltävästi ja sen jälkeen.

Hampaani valkaisun JÄLKEEN. En hoksannut ottaa ENNEN kuvaa!
Lopputulos hampaiden valkaisun jälkeen on lähtötilannetta huomattavasti valkoisempi, mutta silti luonnollinen. Pelot sinertävänvalkoisista säihkyhampaista valkaisun jälkeen ovatkin täyttä puppua.

Miten toimia hampaiden valkaisun jälkeen?


Jotta ihanat valkoiset hampaasi eivät värjäytyisi uudelleen, on tärkeää noudattaa tiettyjä ohjeita heti valkaisun jälkeen. Ensimmäiseen kahteen tuntiin ei tulisi syödä tai juoda mitään vettä lukuunottamatta. Ensimmäiseen 48 tuntiin ei tule käyttää tupakkaa eikä nuuskaa, eikä nauttia happamia tai värjääviä ruoka-aineita, kuten kahvia, teetä, kaakaota, colajuomia, punaviiniä, tummia mehuja, salmiakkia, lakritsia, suklaata, soijakastiketta, punajuurta, ketsuppia, mustikkaa, viinimarjoja, sitrushedelmiä tai värillisiä mausteita kuten currya. Seuraavan kahden viikon aikana on myös hyvä katsoa tarkemmin, mitä syö tai juo, ja välttää mm. värjääviä suuvesiä sekä käyttää harkitsen värjääviä edellä mainittuja ruoka-aineita. Tupakoinninhan voisi lopettaa samoin tein kokonaan, kun on jo 48 tuntia ollut ilman -eikö? :D


SmileSpassa on myynnissä Hampaille.fi -verkkokaupan tuotteita. Itse ostin kaksi tuotetta valkaisun lopputuloksen viimeistelemiseksi: WhiteWash Nano -valkaisevaa hammastahnaa sekä hampaiden hoitoainetta, GC Tooth Moussea, jota levitetään hampaiden pinnalle yöksi ja se korjaa mm. kiillettä.

Ja nyt tähän loppuun nyt se huippu juttu! 

Sain SmileSpasta valkaisutarjouksen Ida's daydream -hääblogin lukijoille! 

Mikäli varaat SmileSpasta hampaiden valkaisun syyskuun 2018 loppuun mennessä, saat TEHOVALKAISUN (eli kolminkertainen laservalkaisu, 120 min) hintaan 265 € (norm. hinta 283 €) tai kahdelle henkilölle valkaisut hintaan 500 € (250 €/valkaisu), kun mainitset varausta tehdessäsi lisätiedot-kohdassa "Ida's daydream". 

Tuo valkaisu kahdelle on loistava mahdollisuus esimerkiksi hääpareille tai vaikkapa morsiamelle ja kaasolle! Minäkin sain sulhasen pienen suostuttelun jälkeen mukaan, ja jälkikäteen oli tyytyväinen, että suostui!

Tässä oli meidän kokemuksia SmileSpasta!


Tämä postaus on tehty yhteistyössä SmileSpan kanssa - kiitos!

Faktat valkaisusta: smilespa.fi


Terkuin,

Ida

9 kommenttia:

  1. Hienoa kuulla hyviä kokemuksia hammasvalkaisun jälkeen. Olen miettinyt itselleni tätä jo pidempään, mutta vieläkään en ole uskaltanut varata edes konsultaatioaikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman valkaisukokemukseni perusteella ei ole yhtikäs mitään syytä jännittää. Muita valkaisutekniikoita en ole kokeillut, mutta tämä laservalkaisu oli kyllä mainio!

      Poista
  2. Kuulostaa oikeastaan aika mukavalta kokemukselta :) Minulla on luonnostaan aika kellertävät hampaat, joten valkaisu on käynyt mielessä. Ehkä joskus sellaiseen menisinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä ollut valittamista! :) Mitä kellertävämmät hampaat, sitten paremmin ne vaalenevat! :)

      Poista
  3. Vitsi, pitäisiköhän minunkin uskaltaa mennä.. Olen monta kertaa haaveillut ja suunnitellut, sitten kuitenkin lopulta aina jänistänyt :D Viimestään ennen häitä on kyllä mentävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähestyvät häät laittavat kyllä asioita tapahtumaan - ainakin meillä! :)

      Poista
  4. Mäkin kävin häitä ennen valkaisussa, mutta ero oli tuskin huomattava. :/ Pitää varmaan kokeilla tuota paikkaa kun nyt olisi alennuskin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, voi harmi! Millä tekniikalla valkaisu tehtiin?

      Poista
  5. Huomaa kyllä eron! Hampaiden valkaisu kiinnostaisi minuakin. Olen pitkään jo siitä haaveillut. Hyvä tietää, että hampaiden kunto tulee kuitenkin selvittää ennen. Ehkäpä kesäksi saisi valkoiset hampaat.

    VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!