maanantai 19. marraskuuta 2018

Häämenu


Meidän häissä cateringista vastasi Pikkubistro Kattilan pitopalvelu, Kattilan Juhlat. Yhteyshenkilönämme toimi bistropäällikkö Mika Pelttari. Luulen, että pitopalvelun suhteen meillä kävi onni onnettomuudessa. Antakaapa kerron, miksi ajattelen näin!

Kun varasimme juhlatilan, oli Rusthollilla sopimus toisen pitopalvelun kanssa, ja olimmekin heidän kanssaan jo suunnitelleen häämenuta ja tehneet alustavaa budjettiarviota. Kuitenkin saimme yllättäen tietää, että yhteistyöpitopalvelu oli vaihtunut, ja uutena Rusthollin yhteistyökumppanina toimi Kattilan Juhlat. Ensin olin tyrmistynyt tästä yllättävästä vaihdoksesta, koska meille ei oltu siitä informoitu suoraan (sain tietää asiasta kysyessäni juhlatilan omistajalta muuta asiaa) ja toiseksi häihin oli aikaa enää melko vähän. Aloimme selvittää asiaa, ja sovimme pikaisesti suunnittelupalaverin uuden cateringin kanssa.


Kaikki epäilykseni ja huoleni hälvenivät ja tappio kääntyikin voitoksi, kun menimme Pikkubistro Kattilaan tapaamaan Mikaa ja suunnittelemaan häämenuta. Tuolloin tiesimme, että nyt todellakin saisimme sitä, mitä häämenultamme olimme toivoneet: laadukkain raaka-ainein toteutetun illallisen pienellä twistillä!
Siskojeni lauluesityksen, isäni puheen ja pienimuotoisen tutustumisleikin jälkeen maailman sympaattisin keittiömestari tuli kertomaan illallismenusta. 

"Jos ääni värisee, se on merkki hyvästä ruuasta sitte!" 
Hän oli itse valmistanut tarjoiltavia ruokia edeltävät kolme päivää ja osasi nostaa puheessaan esiin illallismenun kohokohtia ja erityissuosituksia, kuten ahvengallette, korealaisittain tehdyt mummonkurkut (tillin tilalla inkivääriä, chiliä ja korianteria!), Kattilan kuuluisat leivät (kuten lakritsilimppu) ja useiden häiden hittituotteeksi tituleerattu savutomaattisalsa.Hääillallisemme näytti kokonaisuudessaan tältä:


Hääillallinen

Alkuruoka

Orvokki-versosalaatti Veg,M, (G)
Vuolufetaa L,(G)
Jamon-katkarapu-melonisalaatti L,(G)
Kukkopoikacaesar L
Papu-kvinoasalaatti Veg,M,(G)
Sitruunamarinoitua lehtikaalia L,(G)
Korealaisia maustekurkkuja Veg,M,(G)

Mustikkagraavattua lohta, wasabi-aioli L,(G)
Ahvengallette L,(G)
Napue-Gin silliä M,(G)
Kesäperunaa Veg,M,(G)

Pääruoka

Ylikypsää naudan etuselkää L,(G)
Cafe de Paris – kastike L,(G)
Savutomaattisalsa Veg,M,(G)
Timjamipaahdetut juurekset Veg,M,(G)

Vegaani/kasvis pääruoka
Kikhernetäytteiset Portobello-sienet Veg,M,(G)

Kattilan karpalolimppua L
Kattilan lakritsileipää L
Nokkosleipää L
Pinaattihummusta M,(G)
Kirnuvoita


Ruoka keräsi paljon kehuja ja olimme itsekin siihen erittäin erittäin tyytyväisiä. Lämmin suositus Kattilan Juhlille ja aivan erityisesti meidän supersympaattiselle kokille!


Millaisia häämenuita teille on tulossa tai on ollut? Tykkäättekö enemmän perinteisestä suomalaisesta ruuasta, vai jonkinlaisesta twististä? Entä onko joillekin tulossa kokonaan ulkomaalainen menu? Tosi mielelläni kuulisin muiden näkemyksistä!Kuvat: Anni Maria Photography


Terkuin,

Ida

6 kommenttia:

 1. Teidän menu on kyllä ollut tosi herkullisen kuuloinen 😋 meille tulee näillä näkymin saaristotyylinen menu (paljon erilaisia kaloja ja esim. skagen toasteja), mutta pienellä twistillä eli luultavasti poimitaan siihen joitakin vaikutteita välimeren keittiöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi saaristolaismenu kuulostaa todella herkulliselta 😍 Itse tykkään juuri niin, että menu on jonkinlainen kokonaisuus eikä vain monia täysin erilaisia ruokia. Ja tietty esillepano on kanssa tärkeää!

   Poista
 2. Oi, noi teidän ruuat näyttää ja kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Onneksi pitopalvelun vaihdoksesta ei aiheutunut suurempaa harmia vaan saitte noin kivan kokin ja pitopalvelun tilalle:) Meillä on ajatuksissa sellainen välimerellisvivahteinen menu, joka sisältää siinä määrin simppeliä ruokaa, että kaikille löytyy mieleistä syötävää, mutta on kuitenkin huomattavasti juhlavampaa kuin perus kotiruoka.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Itsellenikin tulee aina kauhea nälkä, kun näitä katselee. Pitopalvelun vaihdos oli tosiaankin onni, mutta ylimääräisiä sydämentykytyksiä kyllä sain, kun tekstiviestillä ihan by the way -ilmoituksena sain asiasta tietää. Välimerellinen ruoka on mun suosikkiruokaa, on varmasti herkullista <3

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää tarjoilut! Ystäväni menee naimisiin syksyllä, heillä on vielä catering hakusessa Helsingistä. Hyvä kuitenkin, että on myös blogeja joissa moni jakaa vinkkejä. Tuo sinun häämekko on kyllä todella kaunis, muutenkin tunnelma teillä näytti olevan aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka upealta näyttää tämän cateringin loihtimat herkut teidän häihinne, en yhtään ihmettele, että ruokia on kehuttu. Ystäväni on menossa tänä vuonna naimisiin ja kovasti odotan millaisia herkkuja niissä juhlissa on tarjolla. Pitkään ja hartaasti ainakin näitä häitä on valmisteltu.

  VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!