sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Hääkuvat




Me halusimme perinteiden mukaisesti kohdata toisemme hääpäivänä ensimmäistä kertaa alttarilla. Vaikka nykyään ns. First Look -kuvaukset jo ennen vihkitilaisuutta ovat yhä suositumpia mm. hääpäivän aikataulun sujuvuuden kannalta, me halusimme saada ne "sävärit" vasta kirkossa. 

Niinpä meidän hääkuvaukset oli ajoitettu tapahtuvaksi heti vihkitilaisuuden jälkeen. Vieraat sen sijaan lähtievät kaasojen ja bestmanien johdolla suoraan juhlapaikalle viettämään aurinkoista cocktail-tilaisuutta.


Kun hääautomme oli startannut kirkon pihamaalta, lähdimme ajamaan kohti Tampereen Hatanpään Arboretumia. Arboretum koostuu kolmesta kauniista ja vehreästä puistosta, jotka sijaitsevat n. kolmen kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Kyseinen alue on todella suosittu paitsi ulkoilu- ja piknik-kohde, myös hääkuvauspaikka - vehreää ja vihreää ja lähellä keskustaa!


Assistentteina meillä oli mukana morsiusneitoni Alisa sekä hääautomme kuljettaja Aleksi ja kuvaussessiotamme johti tietysti valokuvaajamme Anni ja videokuvaajamme Tapio. Anni oli käynyt Arboretumissa jo etukäteen katsastamassa parhaita kuvauspaikkoja. Anni oli hoksannut Idmanin huvilan lasiverannan upeat valaistuspuitteet, ja siellä otimmekin paljon erilaisia, upeita kuvia.



Annin kuvattavana oli todella helppo olla, koska saimme esimerkiksi seuraavanlaisia ohjeita: "Nyt vaan hengatkaa siinä yhdessä, fiilistelkää tätä päivää, halailkaa, pussailkaa, tehkää just niin miltä hyvältä tuntuu!" Kuvista tulikin juuri sellaisia - luonnollisia ja aitoja. Tapio sanoi jo alkuun, että hän on onnistunut työssään, jos me pääsääntöisesti emme muista hänen läsnäoloaan lainkaan - ja juuri niin kävi!


Kysyin Simolta, mitä hänelle jäi kuvaussessiosta mieleen. Hän sanoi, että kuvaustuokion ajoitus heti vihkimisen jälkeen oli todella hyvä päätös. Kuvausten lomassa pääsimme noin parin tunnin ajaksi tapahtumarikkaan aamun ja herkän vihkitilaisuuden jälkeen rauhoittumaan ja fiilistelemään sitä, että nyt olemme sitten ihan oikeasti naimisissa!! Ison osan kuvauksista olimme ikään kuin kahdestaan. Juttelimme tapahtumista, nauroimme, pussailimme. Ja kuvat otettiin siinä samalla. Tapio myös videokuvasi tätä kaikkea taustalla, ja tekikin meidän kuvaustuokiosta oman teaserin, joka on katsottavissa postauksen alussa!


Ilma oli lämmin, joskin melko tuulinen. Tuuli tarttui huntuuni monta kertaa ja välillä lennätteli sitä kivastikin kuvaukseen sopivalla tavalla - välillä taas niinkin rajusti, että koko huntu irtosi! 


Parikuvien lisäksi Anni otti meistä joitakin kuvia myös erikseen. Niihin palaan myöhemmin, kun kerron tarkemmin meidän häälookeista. Kun Anni sanoi olevansa valmis, otti Tapio vielä videokuvaa yläilmoista käsin drone-kameralla. Kävelimme silloin kaunista koivukujaa pitkin kohti Pyhäjärveä. Klippi tästä on katsottavissa Tapion Instagram-tilillä (tapio.ranta).


Kuvia tuli paljon ja ne ovat (ainakin meidän mielestämme) aivan överi-ihania. Meillä onkin yhä pohdinnan alla se, minkä kuvan valitsemme kiitoskortteihin, mistä teetämme taulut kotimme seinälle, ja minkä julkaisemme lehdessä. Tästä syystä säästelen vielä niitä meidän ykkössuosikkikuvia julkisuudelta!

Terkuin,

Ida

p.s. Miten teidän häissä kuvaustuokio on ajoitettu? Menettekö samoilla linjoilla meidän kanssa, ja tuleeko teille supersuosittu First Look -kuvaus?

Valokuvat: Anni Maria Photography
Videokuvaus: Tapio Ranta / videokuvaaja.net / Strand MediaLabs Oy

9 kommenttia:

  1. Aivan ihana toi miljöö 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin meidänkin mielestä! Olimme itsekin käyneet kiertelemässä Arboretumilla kuvauspaikkoja, mutta eihän me maallikot osattu arvioida valaistuksia yms. Ammattilainen osasi asiansa tälläkin kertaa :)

      Poista
  2. Olen jo nyt pohjustanut, että meistä otettaisiin First Look -kuvat, ettei vieraille tule liian pitkää odottelua vihkimisen jälkeen. Kihlatulle piti vaan ensin kertoa, mitä tuo kuvaus edes tarkoittaa. Ja jännittäjänä ajattelin, että olisi sitten yksi asia vähemmän, mitä kirkon ovien takana tarvitsisi enää jännittää :'D varmasti olen silti ihan täpinöissäni ja miljoona eri ajatusta ja tunnetta päässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että se telee hääpäivän aikataulusta sujuvamman, jos kuvat otetaan jo hyvissä ajoin. Meillä oli ehdoton must have tuo cocktail-tilaisuus, joka mahdollisti meille tällaisen järkestyksen. Eipä varmaan meilläkään mies tietäisi vieläkään, mikä on First Look -kuvaus, jos kysyisin :D Jännitystä kyllä kirkossa riittää varmasti ilman ensikohtaamistakin! :)

      Poista
  3. Tosi upeita nämä teidän kuvat <3 Meille ei tule first look- kuvia, sillä haluamme molemmat nähdä vasta kirkossa. Uskoisin, että tuolloin tilanne on aidompi ja se näkyy myös kameralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Teillä siis sama juttu kun meillä, että tapaaminen vasta alttarilla tärkeää! :)

      Poista
  4. Oi miten kauniita kuvia. <3 Herkkiä ja suloisia. :) Olette tosi kaunis pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko Tanja blogisi vielä olemassa? En jostain syystä enää pääse sinne?

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!