tiistai 12. kesäkuuta 2018

Bestmanin vieraskynä - SULHASEN POLTTARIT

Bestmanin vieraskynä – Simon valmistaminen häihin

Joku hetki taaksepäin minulle ja Jyrkille suotiin kunnia olla Simon bestmaneina häissä, josta siis välittömästi lähti suunnittelurattaat käyntiin polttareista. Pienen painostuksen jälkeen saatiin osallistujalista Simolta puristettua uudenvuoden tienoilla ja lähdettiin saman tien suunnittelemaan polttareita. Historiasta pitää sen verran kertoa, että muutamia vuosia takaperin Simo ja toinen bestman Jyrki järjesti allekirjoittaneelle uskomattomat polttarit, joten paineet onnistuneesta viikonlopusta olivat kovat.

Lähtö
Lähdettiin Whatsapp -ryhmässä liikkeelle tietenkin soveltuvan ajankohdan sekä mahdollisen sijainnin etsinnällä. Muutama polttariseurueen jäsenistä asuu eri puolilla Eurooppaa ja ”polttarit ulkomailla” keräsi enemmistön. Ensimmäisessä polttaripalaverissa Jyrkin kanssa laadittiin yltiöoptimistinen ohjelmarunko sekä parhaat kohteet järkevillä budjettivaihtoehdoilla. Lopulta selkeän enemmistökannatuksen sai miltei kaikille polttariseurueen jäsenille tuntematon Gdansk Puolassa. 

Alkukeväästä oli onneksi vielä riittävästi aikaa kohtuuhintaisten lippujen ostoon ja majoituksiakin oli isommallekin ryhmälle vapaana, joten hoidettiin ne alta pois. Majoitus hoidettiin Sopotista (Puolan Rivieralta, Gdanskista 20 minuutin matka) ja polttariohjelman pääpaino pidettiin myös Sopotin alueella. 

Lentokentän loungessa.
Toisessa polttaripalaverissa suunniteltiin realistinen ohjelmarunko ja laadittiin järkevä aikataulu koko homman toteuttamiselle. Tavoite oli sama kuin hääjärjestelyissä monesti, että ohjelmaa on riittävästi, mutta ei ole mihinkään kuitenkaan kiire. Samaan suunnittelupalaveriin sisällytettiin myös se, että minkälaisella teemalla polttarit toteutetaan, miten ja mistä Simo kaapataan, miten se pidetään pimennossa meidän kohteesta. Näiden pohjalta lähdettiin hankkimaan soveltuvaa rekvisiittaa.

Teemaksi valikoitu joistain ideoista ”The Amazing Race” -teema. Simo matkustaa yli 90 lentoa vuodessa, joten tämänkin vuoksi teema soveltuu hänelle. Ideana oli se, että jokaisen stepin jälkeen Simo sai uuden vihjeen seuraavasta tehtävästä mihin hänen pitää suunnistaa tai tehdä. Rekvisiitaksi hankittiin ”Second Skin” smokki, hitsaajanlasit näkökentän pimentämiseen ja vastamelukuulokkeet äänien peittämiseksi. 


Perjantaina 25.5. hoidettiin Simon nouto kotoaan etätoimistosta ennen kahta. Iso kiitos Idalle avusta, tiedettiin Simon planit etukäteen ja myös passi saatiin salaisesti mukaan. Simolle, perjantain Nikke Knackertonille, tämä ajankohta ei ollut yllätys mutta kellonaika oli. Alkutehtävänä tavarat mukaan viikonlopuksi ja katkarapucocktailin kumoaminen jonka jälkeen lähdettiin kohti pääkaupunkiseutua. Riihimäen kohdalla Simolle laitettiin hitsaajanlasit päähän aina autoparkkiin asti, mutta Mr. Knackerton tiesi jatkuvasti, missä mennään, ja kun auto pysäytettiin niin varma tieto oli, että auto jätettiin Tikkurilaan.


Siitä suunnistettiin lentokentälle, jossa muutamien virvokkeiden jälkeen suunnattiin koneeseen (sekä kuulokkeet korvilla että laput silmillä). Puolessa välissä lentoa Mr. Knackerton oli päätellyt konetyypistä ja lennon kestosta että kohde on todennäköisesti Gdansk. Perille päästyämme ilta meni rennosti maistellessa, hieman syödessä ja sopivasti juodessa, koska olihan lauantai vasta se pääpäivä.


Lauantai lähti liikkeelle aamupalan jälkeen siten, että annettiin Simolle kevyt tehtävä etsiä jotain paikallista syötävää tai juotavaa, ja perehtyä sen tarinaan taustalla. Tämän jälkeen suunnistettiin seuraavaan kohteeseen, jossa Simolla oli edessä ”detour” eli valinta. ”Vitjat vai fifty shades of grey”, jonka taustalla oli siis joko brasilialainen vahaus tai koko jalkojen vahaus. Tiesimme jo etukäteen, että hän valitsee vitjat ja ei perääntynyt tästä, joten erinomaista kipumateriaalia saatiin brassivahauksesta. Lopulta tuleva vaimokin oli tyytyväinen lopputulokseen!


Kevyen lounaan jälkeen suunnistettiin rannalle pelaamaan beach volleytä pariksi tunniksi (Simo tottakai puettuna ”smokkiin) ja tämän jälkeen pariksi tunniksi saunomaan rannan läheisyyteen. Kevyen freesautumisen jälkeen otettiin nokka kohti ravintolaa ja yökerhoa. Sankari pääsi lopulta takaisin majoitukseen noin 15 minuuttia ennen lentokentälle lähtöä ja seurueen viimeiset sankarit saatiin juuri ja juuri aamulennolle. Tarpeeksi löysällä mutta ohjelmantäyteisellä aikataululla saatiin oivallinen viikonloppu aikaiseksi.

Lopputulos
Simo selvityi kotiin nukkumaan iltapäivällä, yhdessä osassa ja suhteellisen hyvässä kunnossa. Eiköhän kyseisen koettelemuksen jälkeen hän ole Idan kanssa valmis naimisiin, jos meidänkin suolausseuraa kesti koko viikonlopun.


-Pauli

* * * * * *
Suurkiitokset Pauli vieraskynästä! 


6 kommenttia:

  1. Huhhuh, melkoista meininkiä :D Mutta oli varmasti hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä! Uskomatonta että sulhasen 13 kaveria pääsi lähtemään ulkomaille asti polttareihin! Mahtavaa! Simolla kesti viikon toipua tästä :’D

      Poista
  2. Kuulostaa hauskalta! :D Hienosti järjestetty polttarit ja onnistuttu pitämään sulhanen pimennossa! Hämmentelen kyllä aika lailla tota päättelytaitoa tietää, missä mennään ilman näkö- ja kuulokykyä! :'D Propsit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis itse olisin ollut ulapalla saman tien, jos silmät olisi peitetty, mutta Simo on kyllä ihan kävelevä kartta/kompassi, joten siksi en ihmettele :D kuka päättelee kohteen lentokonetyypistä??!! :’D

      Poista
  3. Tuo asu on kyllä niin mainio!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika tiukka xD Mulle tulis ahtaanpaikankammo varmaan!

      Poista

Kuulen mielelläni kommenttisi!