sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

DIY kukkakoristeet - Juhlakukat.fi

Moikka!

Yksi parhaista yrityksistä, joista kuulin ensimmäistä kertaa häitä suunnitellessani, on juhlakukat.fi. Kyseessä on siis kukkien verkkokauppa, josta saa tilattua kukkia ja viherkasveja tukkupuntteina kukkakauppiashintaan esimerkiksi juhliin tai muihin tapahtumiin.

Tilaamamme tuotteet: uudet imupinnat leikattu ja asetettu sopivan lämpöiseen veteen.


Monia saattaa mietityttää, voiko kukkia oikeasti tilata netistä? Kirjoitin aiemmin postauksen, jossa kerroin seikkaperäisesti tilauskäytännöistä ja kokemuksistani tuosta verkkokaupasta. Tuo postaus löytyy täältä.

Kukkien mukana tulee ohjeet, miten toimia, kun olet avannut paketin.


Meidän häihin kukat tulivat kahdesta eri kukkakaupasta, ja toinen niistä oli juhlakukat.fi. Sieltä tilasimme nimenomaan materiaalia DIY-kukkakoristeisiin. Vaikka vihkikirkkomme on todella kaunis sekä ulkoa että sisältä, halusimme kukittaa sitäkin vihkitilaisuuteemme. Pinterestiä selattuamme saimme idean sitoa kukkakimput penkkirivien päihin. 

Hääaattona kirkkokimppuja sitomassa - kimppuihin tuli runsaasti isokukallista harsokukkaa ja yksi valkoinen ruusu.

Valmiita kimppuja, joissa valmiiksi paperinauhaa ripustusta varten. Pahoittelut näiden kuvien asetteluista - meillä on jäätävä kiire tuolloin hääaattona, kuten voit lukea täältä!

Koska kukat ovat arvokkaita koristeita, halusimme suunnitella kirkon kukkakimput siten, että ne olisi helppo ottaa vihkitilaisuuden jälkeen kirkosta mukaan koristamaan seuraavaksi juhlapaikkaa. Tehtäväksi tuli siis suunnitella, miten kukat selviävät ilman vettä, ja kuinka ne tulisi sitoa, jotta ne olisi helppo ottaa mukaan nopeasti ja jotta kimput pysyisivät hyvinä kuljetuksien ajan.

Kimput sidottiin paperinaruruseteilla penkkirivien päissä olevien pylväiden ympärille. Morsiusneidot pystyivät helposti irrottamaan rusetit ja nappaamaan kimput mukaan juhlapaikalle vihkimisen jälkeen. Juhlapaikan terassille oli asetettu kimppuja varten pitsillä ja juuttinarulla koristeltuja lasipurkkeja, joihin kimput vain siirrettiin vihkimisen jälkeen. Lasipurkkien koristeluohje löytyy muuten täältä. Tämän kuvan nappasi ystävämme Pirta H.

Lisäksi halusimme tehdä juhlapaikalle muitakin kukkakoristeita, joita varten tilasin puntteina kukkia juhlakukat.fi -verkkokaupasta. Haaveilin mm. renkaaseen sidotuista eucalyptuksista hääparin pöydän viereen sekä viheroksista hääkattaukseen.

Anoppi taiteili juuri sellaiset rengaskoristeet, joista olin haaveillut. Näitä oli yhdet kummallakin puolella hääparin pöytää. Näiden tekoa varten tarvitset metallisen tai puisen renkaan, tummanvihreää rautalankaa sekä haluamansa kukat. Nämä koristeet kuivuivat häiden jälkeen kauniisti ja ovat yhä olohuonettamme koristamassa <3

Juhlakukat.fi -sivusto tarjoaa floristin konsultaatiomahdollisuuden oikeita kukkatuotteita ja oikeita määriä pohtiville, ja hyödynsinkin tätä mahdollisuutta runsaasti. Floristi-Nelli suositteli ideakuvieni perusteella kattaukseen Eucalyptus Parvifoliaa pienten sievien oksiensa vuoksi. Eucalyptukset ovat ehdottomasti suosikkikasvejani, erityisesti Eucalyptus Cinerea, jota tilasin myös muutamia puntteja juhlapaikan koristeiksi. Isokukallinen harsokukka valikoitui kirkkokimppujen pääkukaksi, sillä se on suhteellisen edullista, siitä saa näyttäviä, isoja kimppuja, ja se kestää hyvin jonkin aikaa ilman vettä. Halusin myös näyttäviä ruusuja yksityiskohdiksi, ja päädyin näyttävään, luonnonvalkoiseen, edulliseen Avalanche -ruusuun.

Tässä kuvassa viheroksa kattausyksityiskohtana. Pöydän viherköynnös on Helmivillakon käsialaa.

Eucalyptus Parvifolian paras satokausi ei ole näin heinäkuussa, ja oksat olivat jonkin verran varisevia. Olin kuitenkin tilannut sitä sen verran paljon, että hyviä oksia oli riittämiin. Nelli oli ihana ja oli laittanut varmuuden vuoksi hieman pakettiin ylimääräistä Eucalyptus Cinereaa, jotta ongelmia ei varmasti koituisi. Kiitos <3

Vihjasin jo aiemmin, että mokasin aika pahasti kukkatilaukseni kanssa...

Tilaus tulee tehdä juhlakukat.fi -sivustolla viimeistään 
HÄÄVIIKKOA EDELTÄVÄN VIIKON TORSTAINA KLO 12.00 mennessä
jotta tilaamasi kukat ehditään tilata Hollannista ja ne voidaan toimittaa hääviikolla ti-pe. Suositus on torstain toimitus, jos häät ovat lauantaina. Kukkien mukana tulee ohje, miten toimia heti tilauksen saatuasi.

Itse hoksasin tämän asian hääviikkoa edeltävän viikon perjantaina klo 22.30. Olin varma, etten voi enää saada näitä hartaasti valikoimiani kasveja mistään. Itkin...paniikissa... Lähdetin Nellille heti sähköpostia asiasta. Simo oli ihana ja vakuutti, että kaikki järjestyy ja pakotti minut nukkumaan tietokoneen äärestä itkemästä.

Eucalyptus oli meidän häiden teema. Sen oksia oli aseteltu sinne tänne, mm. valokuvaseinälle.

Nelli vastasi heti seuraavana päivänä sähköpostiin, että tilaus on todellakin nyt myöhässä, mutta että uskoo kyllä saavansa tilaamani tuotteet kasaan heidän varastostaan. Ette usko, minkä helpotuksen tämä lyhyt sähköpostiviesti lauantaiaamuna minulle toi. Lopulta sain muutamaa harsokukkapunttia vaille kaiken tilaamani, eikä niitä puuttuvia lopulta kaivattukaan.

Voin sydämeni pohjasta suositella Juhlakukat.fi -sivustoa - nopeaa, sydämellistä palvelua ja laadukkaita kukkia - ja toimitus sujuu ongelmitta!


Postaus on tehty yhteistyössä juhlakukat.fi / Kimppu kivaa -verkkokaupan kanssa. Kiitos to-del-la paljon!

Terkuin,

Ida

4 kommenttia:

  1. Tosi kauniin värisiä ruusuja!!
    Harkitsin ihan samantyyppistä köynnöstä :D Mutta hinta oli harmi kyllä liian kallis. Ja muutenkin kyllä meille parempi ratkaisu unohtaa köynös, koska ei ollut mitään korkeausvaihtelua tuovaa somistetta, kuten teillä nuo kynttilät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ruusut olivat aivan ihania - en tajua, miten ne ovat myös edullisimmasta päästä! Pohdin ensin vitivalkoisia ruusuja, mutta onneksi päädyin luonnonvalkoisiin :) Muistan, kun keskusteltiin teidän köynnöksen etsinnästä ja ei kyllä ollutkaan ihan yksinkertaista. Mutta tosi kauniit pöytäkoristeet lopulta keksitte - kun oon katsonut teidän hääkuvia <3

      Poista
  2. Näitä postauksia on ilo lukea, koska mekin ollaan ajateltu kukkien tilaamista juhlakukat.fi:stä. Jejee! Hyvä, että kaikki sujui lopulta hyvin. Teidän kukkakoristeet näyttää kuvissa ainakin todella kauniilta :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon :)! Tosi hyvä valinta, olen kyllä nyt jo kolmesti tämän testannut ja hyväksi todennut!

    VastaaPoista

Kuulen mielelläni kommenttisi!