tiistai 9. huhtikuuta 2019

Kaasot


Minulla oli hääjärjestelyissämme apunani kolme ihanaa kaasoa: Pihla, Emmi ja Ida-Maria. Olen elämäni velkaa heille kaikesta avusta häihimme liittyen. Tässä postauksessa haluan kertoa tarkemmin kaasojen roolista häissämme lukuisten kuvien kera!


Kaasoja on perinteisesti ollut morsiamella vain yksi, mutta nykypäivänä kaasoja on alkanut olla häissä useampikin. Mielestäni tämä on hyvin järkevää, sillä nykyhäissä tekemistä riittää - liiaksikin yhdelle kaasolle! 


Minulle oli alusta asti selvää, että pyytäisin kaasoikseni juuri näitä tyttöjä, sillä a) uskoin heidän innostuvan tehtävästä, b) heillä olevan siinä elämäntilanteessaan aikaa häähyörinälle ja lisäksi c) näin ystävyytemme niin vahvana, että se tulisi mitä todennäköisimmin kestämään haastavammatkin hetket esimerkiksi hääaaton stressissä!


En kuitenkaan halunnut vain suorilta esittää tytöille kysymystä kaasoksi ryhtymisestä. Halusin keksiä jonkin hieman spesiaalimpaa. Niinpä kokosin ns. kaasoboksit, joista löydät lisää tietoa täältä!  Lähetin ne perinteisen postin mukana kaikkien kotiosoitteisiin - yhden Espanjaan asti! Onnekseni he kaikki suostuivat ilomielin!


Kaasot olivat alusta asti hyvin tiiviisti hääsuunnitelmissa ja -valmisteluissa mukana. He osallistuivat lukuisiin illanviettoihin, joissa mm. askarreltiin hääkutsuja, koristeltiin karkkibuffet-astioita tai valittiin hääviinejä. He tulivat katsomaan tulevaa hääjuhlapaikkaa kanssamme. Tulivat makutuomareiksi hääpuvun sovitukseen. Kiertelivät häämessuja kanssani. 


He myös järjestivät maailman parhaat polttarit (täällä ja täällä)! Yksi pääsi myös keskellä arkipäivää osallistumaan kirkkoharjoitukseen. Kaasot olivat myös koristeluapuna häiden aattona ja hääaamuna kanssani jännittämässä kampaajalla sekä avustamassa pukeutumisessa.



Vihkitilaisuudessa Emmi esiintyi kirkossa. Kaasot ja bestmanit vastasivat yhdessä juhlapaikalla heti vihkimisen jälkeen alkaneesta cocktail-tilaisuudesta ja vieraiden viihtyvyydestä siellä. Pihla toimi itse hääjuhlassa vastuullisena seremoniamestarina ja palveluntarjoajien yhteyshenkilönä ja hän piti myös koskettavan kaason puheen. 



Kaikki kaasot vetivät bestmanien kanssa läpi hääleikkejä. Ida-Maria oli pyynnöstäni valmistellut hauskan ja vieraita osallistavan laatikkoleikin, josta kerron pian lisää.


Kaasot kiltisti myös osallistuivat viime hetken päähänpistooni, eli häiden yllätysohjelmanumeroon, josta kerron myös myöhemmin - jos kehtaan :D. Häiden jälkeen osa oli siivousapuna juhlapaikalla.


Koska kaasoja oli useampi, pääsi aina joku avuksi johonkin tehtävään, ja tehtäviä voitiin näin ollen jakaa. Kaikkien ei tarvinnut ehtiä kaikkialle! Lisäksi meillä oli yhtä suurena apuna ja tukena myös aivan ihanat morsiusneidot ja bestmanit, joista kirjoittelen myöhemmin lisää!


Kiitos ihanat kaasoni kaikesta avustanne! Jos jonain päivänä päätätte lähteä "kohti avioliiton auvoista satamaa!, olen valmis olemaan apunanne kaikessa, missä vain voin! <3

Terkuin,

Ida

Kuvat: Anni Maria Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulen mielelläni kommenttisi!